Annons

Annons

Annons

Insändare
Mer samarbete behövs i lokalpolitiken

Nicklas Östling skriver i en insändare att han tycker att de politiska partierna i Nynäshamns kommun borde samverka på ett mer framåtsyftande sätt.

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Nicklas Östling.

Annons

Det är enligt min mening katastrof i lokalpolitiken här i Nynäshamn! Vi har haft många skandaler i denna kommun med besparingar och annan mörkersyn. Politiken överlag känns mer som en sandlåda där politiker skyller på varandra i talarstolen i stället för att ”upptäcka ett problem” och faktiskt slå sig ner och prata med varandra och se vad vi kan göra för medborgarna.

Annons

Just här i Nynäshamn så är det en blandning av skyllande hit och dit och man skriver mycket om positiva saker men mer och mer negativt. Dom hetaste ämnen just nu inom kommunen är Balders Linda som hjälpte dom äldre med olika saker som teknik, hjälp med myndighetsfrågor och vid resor och att den tjänsten nu tas bort på grund av av besparingar, vilket är enormt tråkigt. Man diskuterar mycket om Tallbackaskolan och ”höjer” rösterna när det kommer till kollektivtrafiken.

Annons

Men en grej, som är en stor grej, som man nu väljer att mörka är Sverigedemokraternas kandidat i Nynäshamn som avslöjades ha ett mörkt förflutet och personen fortsätter sitt arbete i kommunfullmäktige för SD Nynäshamn. Ett typisk exempel är också det här med arvode i politiska sammanhang och för vissa är det en extra inkomst för man har andra jobb och för andra är det något man kan ta ut vid till exempel vinst där medborgarnas gynnas och det är rätt riktning för kommunen och invånarna i överlag.

Det upplevs som att varje parti ska komma med ”rätt” förslag för sitt parti så man kan tjäna på väljaren istället för att man slår sig ner tillsammans och lägger fram ett förslag som gynnar alla och inte bara högt uppsatta människor eller vilken inkomst dom har.

Jag är som sagt socialdemokrat och vi är emot allt med Sverigedemokraterna, men vad händer om vi slår oss ner med alla partier och pratar om ett problem och vi gemensamt kan komma till en lösning som gynnar alla från alla partier? Jag tror mycket handlar om respekt och värderingar men alla lokala politiska partier har samma mål i slutändan ”göra det så bra för nynäshamnare som möjligt”.

Annons

Man ska vara öppen för att lyfta sin röst och politikerna har ett ansvar utöver locka väljare till sitt parti att informera det dom lyckats med och det som man inte har lyckats med utan att gnälla allt för mycket från förr.

Nicklas Östling

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan