Annons

Annons

Annons

Läsartext
Fredrik Sollner är ny komminister i Ösmo-Torö församling

Fredrik Sollner är nu komminister i Ösmo-Torö församling.

Text

Detta är en läsartext.

Välsignelsen.

Bild: Max Möllerfält

Annons

Kyndelsmässodagen i Ösmo kyrka blev något alldeles extra i år. Söndagens högmässa gick i ljusets tecken, där Allan Willny inledde med några fina ord. Efter vanlig högmässoritual med nattvard, där Fredrik Sollner höll predikan, hände följande: Efter ett år som kyrkoadjunkt i församlingen, med Allan Willny som ”vägledare”, tog vi emot Fredrik Sollner som församlingens nye komminister.

Annons

Kyrkoherde Mourath läste om prästvigning och inbegrep en bön för Fredrik, där vi må ge honom glädje och uppmuntran i sitt nya ämbete. Kyrkans besökare hälsade Fredrik med applåder som kom från allas hjärtan.

Annons

Katarina Rudérus och Unni Eriksdotter bjöd på ett vackert musikstycke efter denna hyllning.

Fredrik berättade, att han då han kom till Ösmo för cirka ett år sedan kände, att här ville han stanna. Han känner sig tillfreds med kollegor och andra församlingsarbetare och även med de församlingsbor han träffat i olika sammanhang.

Han kommer att arbeta med ungdomsverksamheten, ett behjärtansvärt arv efter Allan Willny, för ungdomen är ju vår framtid. Visst låter det hoppfullt, att en så ung präst redan känner, att den här orten är den han vill vara verksam i.

Anna Möllerfält

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan