Annons

Annons

Annons

Insändare
Sönnergren har fel – träffarna på Balder är inte för ett fåtal utvalda

Volontärerna Ragnvi, Lillbritt, Barbro och Maj-Lis skriver i en insändare om Balder i Nynäshamn.

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Den som tror att verksamheten på Balder endast är till för socialdemokrater, har fått det hela om bakfoten, menar volontärerna.

Bild: David Klasson

Annons

Svar till socialnämndens ordförande Christina Sönnergren (M).

Vi, volontärerna på Balder, ser oss tvungna att starkt protestera mot påståenden som är helt tagna ur luften. För det första så är sammankomsterna på Balder absolut inte ”för ett fåtal – av Socialdemokraterna – utvalda medborgare”, det är öppet för alla oavsett politisk tillhörighet.

Cirka 30 procent av besökarna är boende på Balder, resten kommer utifrån hela kommunen och alla är inte socialdemokrater. Det kommer cirka 100 personer till våra sammankomster, sant är att vi har fika med hembakat bröd och vi har musik, några tycker om att dansa, andra vill sjunga allsång, träffa vänner, kasta pil eller spela kort.

Annons

Annons

Vi undrar hur du, Christina Sönnergren kan uttala dig så tvärsäkert om Balder och verksamheten där. Har du ens besökt någon av våra träffar?

Vad gör ni i nuläget för kommunens äldre? Före valet var det mycket intressant vad pensionärerna tyckte och ville, efter valet har det varit väldigt tyst. Pensionärerna i Nynäshamns kommun är mer än en femtedel av kommunens invånare.

Linda har arbetet på Balder i 30 år bland annat i receptionen, hon hjälper dom boende och alla äldre i kommunen med olika problem, hon är deras trygghet i vardagen. Linda arbetar 16 timmar i veckan, nu slutar hon, hennes tjänster behövs tydligen inte längre, enligt kommunen.

Att man ”värnar om de äldres möjligheter till aktiviteter och träffpunkter” betyder ju inte i praktiken att det händer något.

Vi håller fullständigt med om att det borde finnas fler ställen som har träffpunkt för äldre, så ordna det i stället för att lägga ner Balder som redan finns och som fungerar väldigt bra. Uppmuntra fler personer att bli volontärer och se till att det finns lokaler till dom att göra roliga saker i.

Låt Balder vara, det är en trygghet och glädje för så många. Utveckla det istället med fler mötesplatser i Ösmo och Sorunda. I Haninge kommun finns sju träffpunkter!

Vi volontärer har inte hört något ifrån kommunen, så vi vet inte vad som är bestämt eller vad som kommer att hända, vi hör endast rykten. Det vore väl på sin plats att informera oss om planerna för Balder och det är ju av stort intresse för Balders hyresgäster och för övriga äldre utifrån kommunen som brukar besöka Balder.

Ragnvi, Lillbritt, Barbro och Maj-Lis, Volontärerna på Balder

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan