Annons

Annons

Annons

Läsartext
Briljant orgelkonsert i Ösmo kyrka

I Ösmo kyrka hölls en orgelkonsert med Sebastian Johansson.

Detta är en läsartext.

Sebastian Johansson.

Bild: Max Möllerfält

Annons

Sebastian Johansson, boende i Sigtuna, gästade på lördagseftermiddagen Ösmo kyrka, där han bjöd på en utomordentligt fin orgelkonsert.

Sebastian är en mycket driven organist. Han började redan på dagis, att spela på den gamla tramporgeln som fanns där. Då han var tio år gammal, var hans skolklass på studiebesök i kyrkan och fick då en orgelvisning av kyrkans kantor.

Annons

Alla fick provspela orgeln, vilket ju var häftigt. Han fick komma tillbaka flera gånger och spela på orgeln och blev så småningom kyrkans orgelelev. Han har vikarierat som kyrkomusiker sedan han var 13 år, i församlingarna runtom sin hemtrakt.

Annons

Efter musiklinje på gymnasiet antogs han till organistutbildning vid musikhögskola, där han tog sin examen. Studerat masterutbildning i orgel vid Kungliga Musikhögskolan. Han vikarierar regelbundet vid Hedvig Eleonora kyrka samt i Domkyrkoförsamlingen.

Det är en förmån att få spela på så stora instrument och ”jag är tacksam för det förtroendet”, säger Sebastian. Han berömmer Ösmo kyrkas fina Setterqvist-orgel.

Hela vår kropp och våra sinnen var uppfyllda av denna fina konsert. Sent ska vi glömma den här kvällen.

Anna Möllerfält

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan