Annons

Annons

Annons

Insändare
Vi vill öka resurserna till skolan

Barn- och utbildningsnämndens ordförande Mikael Persson (L) skriver i ett insändarsvar om resurser till kommunens utbildningsverksamheter.

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Mikael Persson (L) är ordförande för barn- och utbildningsnämnden.

Bild: David Klasson

Annons

Svar till Anja Bergelin och Pedro Quiroga, ordföranden för Sveriges Lärare i Nynäshamn.

I kommunens budget för 2023 slår vi fast att förskola och skola är det ekonomiskt mest prioriterade området under de kommande åren. Vi kommer med andra ord att göra allt vi kan för att öka resurserna på utbildningsområdet.

Under 2023 avsätter vi 49 miljoner kronor mer till barn- och utbildningsnämnden jämfört med 2022. Det täcker ökat antal barn och elever och kostnadsökningar till följd av höjda priser, löner och lokalkostnader.

Annons

Annons

Till skillnad från många andra kommuner som nu tvingas spara slipper vi, tack vare ordning och reda i ekonomin, göra generella besparingar eller effektiviseringskrav i förskolor och skolor. Vi kan dessutom göra kvalitetshöjande satsningar under året på läromedel och skolmat.

Även om mängden resurser givetvis är viktig så är det lika viktigt hur resurserna används för att vi ska få så hög kvalitet som möjligt i våra förskolor och skolor. I det sammanhanget så ser jag tre särskilt prioriterade områden framöver: kompetens, ledarskap och kunskapsfokus.

Jag är väldigt tacksam för att vi har en så god dialog med de fackliga organisationerna, inte minst Sveriges Lärare, och ser fram emot ett fortsatt fint samarbete.

Mikael Persson (L), ordförande i barn- och utbildningsnämnden

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan