Annons

Annons

Annons

Insändare
Vardaga är Sveriges bästa arbetsgivare i omsorgsbranschen

Susanne Sjöberg på Vardaga skriver i ett insändarsvar om sin verksamhet och sitt blivande äldreboende i Nynäshamn.

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Susanne Sjöberg är chef på Vardaga Region Stockholm Syd.

Bild: Jenny Drakenlind

Annons

Replik på insändare ”Vardaga — inte en vardaglig äldreomsorg” den 14 februari.

Jag är jätteglad för att Vardaga får vara med och utveckla äldreomsorgen i Nynäshamns kommun. Vardaga driver drygt 110 äldreboenden i hela Sverige. Det ger möjlighet att genom erfarenheter och forskning skapa bästa möjliga äldreomsorg, möjligheter som en kommun inte har med ett fåtal verksamheter. Samarbete mellan kommuner och privata utförare är enda lösningen för att hantera den växande delen av vår äldre befolkning.

Annons

Annons

Det förekommer idag fler krav på privat verksamhet än offentlig. Vardaga har ett omfattande internt granskningssystem där alla avvikelser dokumenteras och följs upp. Det skapar också en grund för att förbättra verksamheten.

För andra året i rad har Vardaga utsetts till Sveriges bästa arbetsgivare i omsorgsbranschen. Det är våra egna medarbetare som gett oss utmärkelsen. Och mänskliga relationer är viktigt inom äldreomsorgen, men det finns också fler ingredienser till välmående. Det nya boendet byggs med en stor trädgård med såväl promenadstråk och bihotell som möjligheter till odling. Inomhus finns festsal och filmrum, etc. Två aktivitetspedagoger leder meningsfulla aktiviteter, som t ex minnesträning och fysisk träning samt regelbundna besök av vårdhund. Maten lagas på plats och en heltidsanställd måltidsansvarig ser till att maten är välsmakande och näringsrik.

Det nya boendet i Nynäshamn byggs med bästa förutsättningar för omsorgstagarna utifrån Vardagas erfarenhet av omsorg och för att undvika framtida missförstånd vill vi gärna bjuda in Marianne Warginger, Elenore Österberg och Emil Fernström från Vänsterpartiet Nynäshamn till någon av våra befintliga verksamheter för att visa upp vår kvalitet i äldreomsorgen och hur vi arbetar.

Susanne Sjöberg, chef Vardaga Region Stockholm Syd

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan