Annons

Annons

Annons

Insändare
Pensionärspartiet är mycket skeptiska till Vardaga

Rolf Hofsten i Pensionärspartiet uttrycker i en insändare oro över att Vardaga ska etablera äldreomsorgsverksamhet i kommunen.

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Pensionärspartiet befarar att Vardaga inte kommer att bedriva sin verksamhet i Nynäshamn på något bra sätt.

Bild: Fredrik Sandberg/TT

Annons

Den styrande koalitionen, Alliansen+SD, i Nynäshamns kommun har träffat avtal med företaget Vardaga om att bygga och driva ett äldreboende i Nynäshamn. Pensionärspartiet motsatte sig från början det upplägg som majoriteten drev igenom.

I en intervju i Nynäshamns Posten berättar företagets chef om de vackra planer man har för det nya äldreboendet. Vad som inte framgår är att Vardaga för drygt tio år sedan hette Carema och var skandalomsusat på grund av stora vinster som inte beskattats samtidigt som en mängd missförhållanden i deras anläggningar kom i dagen.

Annons

Annons

Att det nu heter Vardaga har inte gjort saker och ting bättre. Företaget har varit föremål för kraftig kritik på flera platser.

I Vellinge gick det så långt så att kommunen avslutade samarbetet med Vardaga efter vanvård av boende och dåliga relationer med personalen. I Kungsbacka fann kommunen till exempel att Vardaga haft svåra brister i hygienen i samband med coronaviruset. Och det finns flera exempel.

Har den styrande koalitionen varit medveten om Vardagas ursprung och känt till de brister som har förekommit i deras verksamheter på andra håll i landet? Eller har man helt enkelt bara "köpt grisen i säcken".

Pensionärspartiet betackar sig för framtida Vardaga-skandal i Nynäshamn!

Rolf Hofsten, gruppledare för Pensionärspartiet i Nynäshamns kommun

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan