Annons

Annons

Annons

Insändare
Bemanna polisstationen i Nynäshamn

Britt-Marie Jacobsson i Pensionärspartiet skriver i en insändare om vikten av en bemannad polisstation i Nynäshamn.

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Det är viktigt att polisen är närvarande i Nynäshamn, påtalar Britt-Marie Jacobsson i Pensionärspartiet.

Bild: Helene Skoglund

Annons

Med skräck och rädsla lyssnar man på morgonens nyheter för att höra om någon skjutning skett under natten. Tyvärr ökar våldet och gängkriminaliteten. Dödsoffer, skadade, knivskärningar och oskyldiga offer får sätta livet till i spåren efter gängens framfart.

I Nynäshamn läser vi om brottslighet i form av inbrott, bilbränder, stölder äldrebedrägerier, med mera.

Annons

Men verkligheten är att det grova våldet kommit närmare oss. I veckan såg vi en krossad fönsterruta på polisstationens fönster. I år har vi kunnat följa skjutningar och grovt våld i Skogås, Haninge, Trångsund och senast i Tullinge.

Annons

I NP har vi kunnat läsa om en vädjan till invånarna om att hjälpa polisen med diverse tips om iakttagelser, för att på så sätt stävja brottsligheten. Mycket bra med dialog med invånarna. Mer info och närkontakt med oss i kommunen är bra. Men vi behöver en bemannad polisstation.

När man läser rapporterna om våldet och vad som förekommit innan skjutningarna, bomberna och allt våldet, kommenterar polisen att förövarna är kända av polisen sedan tidigare. Det gäller tydligen i Nynäshamn också.

Är det inte dags att arbeta grundläggande med att få bukt med den brottslighet vi har i kommunen? Med en polis på plats, med en öppen polisstation, med ett klart och tydligt arbete mot de krafter som förstör och ägnar sig år brottslig verksamhet för att stoppa fortsatt och upptrappade handlingar, innan det eskalerar och vi får samma gängkriminalitet, som tydligen sprids runt om i Sverige?

Det här är ett problem som rör hela kommunen, äldre ska våga gå ut även på kvällen. Under helgerna tycks mycket hända runt om i kommunen, och i centrum är det mest högljudda ungdomar som springer runt. Som vanligt gäller att det är för få vuxna ute kvällstid och det är förstår man ju, vem törs lägga sig i något pågående brott, och polisen finns inte på plats.

Vi i Pensionärspartiet tycker att det är dags att göra något åt den frågan innan det är för sent.

Britt-Marie Jacobsson, Pensionärspartiet i Nynäshamn

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan