Annons

Annons

Annons

Nynäshamn

De vill se fritidsbank – för att gynna kommunens unga

En fritidsbank där man kan låna sport- och friluftssutrustning borde startas i Ösmo. Det tycker lokalpartiet Sorundanet.

Text

Fritidsbanker finns i 120 av Sveriges kommuner. Den här bilden är tagen på fritidsbanken i Vansbro, där Axel Johansson och Fred Elofsson testar lånesaker.

Bild: Fredrik Sandberg/TT

Annons

I 120 av Sveriges kommuner finns så kallade fritidsbanker, där invånarna under en begränsad tid kan låna sport- och friluftsutrustning. Ungefär på samma sätt som man kan låna böcker på ett bibliotek.

En sådan fritidsbank skulle behövas även i Nynäshamns kommun. Det anser Sorundanet Nynäshamns kommunparti, som nyligen har lagt fram den idén i en motion till kommunfullmäktige. SN tycker att Ösmo kan vara en lämplig plats för fritidsbanken.

Annons

Annons

En fritidsbank skulle främjar såväl spontan som organiserad idrott och dessutom bidra till ett ökat intresse för friluftsliv, menar SN. Det skulle även vara positivt ur ett socioekonomiskt perspektiv och ett jämställdhetsperspektiv, anser partiet.

Nu när motionen är inlämnad får tjänstemän på Nynäshamns kommun utreda behovet av en fritidsbank och vad en sådan verksamhet skulle kosta att driva. Därefter får politikerna avgöra om man bör gå vidare med förslaget.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan