Annons

Annons

Annons

Fotboll

Jenny är årets ledare: ”Vi gör det tillsammans”

Sedan 2017 har Jenny Måhlgren arbetat med att göra Nynäshamns IF fotbollsklubb till en plats där alla ska känna sig välkomna, nu prisas hon.

Text

Jenny Måhlgren utsågs till årets ledare av kultur- och fritidsnämnden.

Bild: Privat

Annons

Kultur- och fritidsnämnden har delat ut sina årliga priser till eldsjälar som arbetar för ett rikt kultur- och fritidsliv i kommunen. Jenny Måhlgren är en av vinnarna och tog emot priset för ”årets ledare”.

– Det är jätteroligt, jag känner mig superhedrad och vet att det finns många värdefulla tränare och ledare i hela kommunen.

All ära ger hon dock inte till sig själv, hon förklarar att hela styrelsen har varit med i arbetet med att bygga en fungerande förening.

– Vi har försökt skapa ett hjärta och nav för klubben, inte minst efter pandemin. Det är tacksamt för det är något som finns för alla så det är roligt att det märks.

Jennys resa med Nynäshamns IF startade när hon själv spelade för klubben. Då hennes yngsta dotter sedan började i NIF behövdes ledare och hon hoppade på. Med åren har uppdragen blivit fler.

Annons

Annons

– Jag är lagledare och ibland tränare för flickor 2010, och så sitter jag jag med i styrelsen. Jag försöker jobba med fler av lagen.

Jenny Måhlgren har under flera år jobbat för att göra fotbollsklubben tillgänglig för alla.

Bild: Helene Skoglund

Jenny vill tillsammans med övriga föreningen visa att sport är mer än bara träning. Det är ett sammanhang där man känner tillhörighet och får sociala kontakter.

NIF arbetar även aktivt med att försöka hålla kvar och hitta nya spelare till klubben. Föreningen får bland annat pengar från Stockholms fotbollsförbund för att, genom satsningar, få unga tjejer att vilja fortsätta spela fotboll.

– För tyvärr tappar man spelare överlag i en viss ålder, så där försöker vi jobba nu. Höra vad spelarna vill ha och vad som behövs för att man ska vilja spela länge.

Drivet till att fortsätta kommer inifrån. För några år sedan lyssnade hon på en barnpsykolog som sa att det bästa man kan ge unga är många vuxna och familjer runt omkring, för att de ska kunna reflektera och inspireras och på så sätt forma sig själva.

– Bara tanken av att få vara en sådan liten tårtbit för någon som växer upp är ju jättehäftigt och ger väldigt mycket.

Det är inte bara Jenny Måhlgren personligen som har fått pris, Nynäshamns IF Fotbollsklubb utsågs även till årets förening.

Nynäshamns IF fotbollsklubb tog emot pris för årets förening.

Bild: Helene Skoglund

Annons

Annons

I motiveringen nämns bland annat den fond som föreningen startade för några år sedan. Den ger möjlighet för barn och unga som inte har ekonomiska förutsättningar hemma att spela fotboll.

– Det är träningsavgifter, klubbkläder och till viss del även läger och utan att det blir en stor grej av det. Jag vet exempelvis tränare som har varit hos optikern och hämtat ut idrottsglasögon så det är en jättefin möjlighet vi har.

Donationer till fonden sker genom bidrag från företag eller privata donationer. Ett glädjande besked är att fonden kommer att behövas fylla på under året.

– Det är till stor del positivt att det har gått åt mycket pengar från fonden de senaste åren, det är ju det vi vill. Det betyder att många har fått möjlighet, men vi ser också att vi kommer behöva göra insatser för att fylla på den.

Framtidsplanerna är ljusa, vårsäsongen är snart igång och publiken kommer vara på plats. Fotbollsföreningen har vuxit med både nya spelare och ledare de senaste året och hoppas nu på att kunna ge fler chansen till fotboll.

– Vi har en lång historia, vi har haft framgångsrika lag och många roliga faser. Det är det vi ser fram emot nu, en ny sådan era. Att spelarna i föreningen ska få känna på och ta del av den historia som finns men också vara en del i att skapa en ny.

Bild: Helene Skoglund, Privat

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan