Annons

Annons

Annons

Stora Vika

Pedagogisk omsorg läggs ned – för få barn

Nynäshamns kommun är på väg att lägga ned den pedagogiska omsorgen i Stora Vika. Antalet barn är för litet för att få ekonomin att gå ihop.

Text

I Stora Vika finns inte längre underlag för två olika typer av kommunal barnomsorg, enligt Nynäshamns kommun.

Bild: Kristina Laitinen

Annons

I Stora Vika har det under lång tid funnits två typer av barnomsorg som drivs av Nynäshamns kommun. Dels en kommunal förskola, dels en kommunal pedagogisk omsorg (bestående av personal som tidigare kallades för dagbarnvårdare eller, för ännu längre sedan, "dagmammor").

Nu är kommunen på väg att lägga ned en av verksamheterna, den pedagogiska omsorgen. Ett politisk beslut väntas tas av barn- och utbildningsnämnden den 29 mars, men vårdnadshavare har redan fått information om planerna.

Annons

Annons

I den pedagogiska omsorgen finns i dagsläget 15 barn. Förskolan har plats för 38 barn, men som läget ser ut just nu kommer 18 av dessa platser att stå tomma i höst. Alla barn som i nuläget har pedagogisk omsorg skulle alltså få plats i förskolan.

Kommunens barn- och utbildningsförvaltning bedömer att det inte är ekonomisk hållbart att behålla båda verksamheterna. Om politikerna i barn- och utbildningsnämnden delar den uppfattningen kommer den pedagogiska omsorgen att stängas för gott i juli 2023.

Läs även (från mars 2019): Nya kreativa miljöer ska inspirera barnen i Stora Vika: ”Får gå in och ut ur olika världar”

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan