Annons

Annons

Annons

Centrala Nynäshamn

Bunden slogs med pistol vid rånet – Polisen: ”Söker vittnen”

Strax före stängning på fredagen utsattes klädbutiken Vincents för ett grovt rån. Butiksägaren bands fast och slogs med en pistol i ansiktet. Nu söker polisen vittnen. Bland annat på gymmet STC mitt emot.

– Har någon sett något? Hör av er, säger Håkan Leiborn på Nynäshamnspolisen.

Text

Polisen söker nu vittnen som har gjort iakttagelser före och efter det grova rånet på Vincents på fredagen.

Bild: David Klasson

Annons

Det var strax före stängning, klockan 17.45, som gärningsmännen gick in i klädbutiken i Nynäshamns centrum. Butiksägaren var då ensam i butiken. Han tvingades låsa dörren.

– Han fördes in på lagret. Där tvingades han ner på en stol och bands fast. I samband med det slog en av gärningsmännen honom med en pistol i ansiktet, berättar Håkan Leiborn, förundersökningsledare hos Nynäshamnspolisen.

Annons

Annons

Enligt anmälan hörde butiksägaren två bilar starta när gärningsmännen hade lämnat honom, fortfarande bunden, på lagret efter rånet.

– Efter en stund lyckades han komma loss och larma. Men han kunde inte höras mer än så efter händelsen, utan fördes till sjukhus med ambulans.

Exakt hur mycket rånarna fick med sig från butiken är ännu inte klart, men det rör sig om flertalet kartonger med märkeskläder. Butiksägaren ska höras ytterligare.

Men Polisen söker också andra vittnen som på fredagen befann sig i centrum ungefär vid tiden för rånet, klockan 17.45. Även tiden före rånet och cirka en timme efter är intressant.

Gärningsmännen kan ha haft bilar i anslutning till butiken, och har någon till exempel sett fordon komma dit, parkera eller lämna platsen är det förstås intressant.

Strax innan butikerna stänger är vanligtvis en tid då många människor rör sig i Nynäshamns centrum. Många kan alltså ha sett något.

Från gymmet STC har man uppsikt över Vincents tvärs över gatan. Därför var Polisen där under fredagskvällen för att se om det fanns vittnen. Om det är någon på gymmet som poliserna inte har varit i kontakt med, men som tror sig har sett något, vill Polisen gärna komma i kontakt med dem.

– Har någon sett något? Hör av er, säger Håkan Leiborn.

Nu fortsätter utredningen. Dels hoppas Polisen på att den tekniska undersökningen i butiken kan ge något.

– Det finns också övervakningskameror. Vi hoppas förstås även att de filmerna ger oss något.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan