Annons

Annons

Annons

Hacktorp - Rappsta

Förslaget: Flytta fritids till idrottsplatsen

Föreningarna som verkar på Kvarnängens idrottsplats har gått samman i ett initiativ för att kombinera fritidsverksamhet och idrott. Nu har de sträckt ut en hand till kommunen i hopp om att få stöttning.

– Vi tycker att det är en bra idé, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Jimmy Norell (M).

Text

Kvarnängengruppen vill göra det lättare för fler barn att komma till idrottsplatsen efter skolan.

Bild: Helene Skoglund

Annons

Den så kallade Kvarnängengruppen, ledda av tennisklubbens ordförande Terje Klausen, driver redan en verksamhet där de skjutsar barn mellan skolan och idrottsplatsen, och på olika sätt försöker underlätta för kommunens barn att idrotta. Nu vill de ha hjälp från kommunen för att kunna utöka initiativet.

Jimmy Norell (M), ordförande för kultur- och fritidsnämnden i Nynäshamns kommun, är positiv till initiativet.

– Vi är på ett tidigt stadie än, vi håller på och diskutera det. Vi ställer ju oss positiva till det från vårat håll, men det är ju en del som behöver utredas innan det kan bli någonting konkret. Men vi tycker att det är en bra idé!

På Kvarnängens IP verkar bland andra fotbollsklubben, tennisklubben och hockeyklubben.

Bild: Helene Skoglund

Annons

Annons

På Kvarnängens IP verkar bland andra fotbollsklubben, tennisklubben och hockeyklubben.

Bild: Helene Skoglund

Konkret handlar förslaget om att erbjuda skjuts från kommunens skolor till Kvarnängens IP, vilket skulle kunna ge föreningarna möjlighet att tidigarelägga många träningar. Väl på plats vill de även erbjuda mellanmål och läxhjälp, och föreslår att fritidspersonal från skolverksamheten ska flyttas till Kvarnängen de dagar det är aktuellt.

I förslaget som Kvarnängengruppen har skickat till kommunen skriver dem att de tror att projektet borde gå att starta igång redan till höstterminen. Kommunen är dock mer återhållsam med tidsprognoser.

– Det är jättesvårt att säga. Vi måste ta fram alla förutsättningar först och lägga fram ett förslag sedan, om det nu blir så. Det är ett väldigt tidigt skede, säger Jimmy Norell.

Jimmy Norell (M), ordförande för kultur- och fritidsnämnden, är positiv till Kvarnängengruppens förslag.

Bild: Linn Anglerfjord

Hittills har han haft ett möte med initiativtagaren Terje Klausen, och har planerat in ett ytterligare där även Mikael Persson (L), ordförande för barn- och utbildningsnämnden, ska delta. Jimmy Norell säger att genomförandet av idén hänger på vad budgeten ger utrymme för – vilket återstår att se, men understryker att han är positiv.

Annons

– Ideologiskt finns det väl mestadels fördelar om man kan få till fritidsverksamhet med läxhjälp och övrigt. Då kan ju barn göra sina fritidsaktiviteter tidigare och ha kvällen fri, ha mer tid till läxor och andra aktiviteter. Kanske få in fler träningspass i den idrotten man håller på med? Sådana saker är väldigt positiva!

Enligt förslaget skulle mellanmål kunna serveras till idrottande barn i ishallens kafeteria.

Bild: Helene Skoglund

Bild: Helene Skoglund

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan