Annons

Annons

Annons

Nynäshamn

Hela Nynäshamn lämnar konst till vårsalongen

Inlämningen till den årliga vårsalongen i konsthallen öppnade under måndagen och många kreativa skapare kom för att lämna sina verk.

Text

Många passade på att lämna sina bidrag till vårsalongen under måndagseftermiddagen.

Bild: Mimmi Thurgren

Annons

Konstföreningen väntar sig en stor insamling av konstverk inför den kommande vårsalongen. När NP besökte konsthallen i Nynäshamns bibliotek under måndagseftermiddagen var många redan på plats. Lokalen fylldes snabbt med skaparnas verk, som alla har olika motiv, färger och tekniker.

– Det finns ett stort konstintresse här och det är oftast hög kvalitet på det som lämnas in, säger Curt Sandberg, ordförande i Nynäshamns konstförening.

Lokalen fylldes med tavlor och andra konstverk som ska bedömas av en jury.

Bild: Mimmi Thurgren

En som var på plats och lämnade sina verk var Margareta Molén. Det är första gången hon ställer ut på vårsalongen, för vanligtvis brukar hon vara utomlands den här tiden på året. Hennes tavlor föreställer skålar och hon har testat olika tekniker för att få fram sina motiv.

Annons

Annons

Margareta Molén lämnade in två tavlor som hon gjort.

Bild: Mimmi Thurgren

– Jag målar för att lära mig, för att det är kul. Det ska bli roligt att se vad andra tycker om det jag gjort, säger hon.

Christel Bäckman är en annan utställare som lämnat två bidrag till vårsalongen. Det är inte första gången hon ställer ut och hon tycker att det är kul att träffa andra som gillar att skapa konst, precis som hon.

– Här får alla vara med och alla målar på olika nivåer, säger hon.

Christel Bäckman är en van konstutställare.

Bild: Mimmi Thurgren

– Jag inspireras av havet och Nynäshamn. Jag målar mycket båtar och gör dem på mitt egna sätt. Sen gillar jag blommor så det målar jag också.

Havet, Nynäshamn och blommor är det som Christel Bäckman ofta målar.

Bild: Mimmi Thurgren

Den vana konstutställaren Lars-Olof Holmgren bidrar med sin oljemålning av den gamla kvarnen som fanns i hamnen en gång i tiden.

Lars-Olof Holmgren med sin oljemålning.

Bild: Mimmi Thurgren

Annons

Trots att mycket målningar kommer in finns det även plats för andra konstverk på utställningen. Två skulpturer föreställande ett träd och en hand lämnades in.

Annons

Det är inte bara målningar som lämnas in utan även skulpturer i olika slag.

Bild: Mimmi Thurgren

Skulpturerna är gjorda av utställaren Mikael Kask. De är skapade av återvunnet material, bland annat papper från överblivna kartonger. Att arbeta med skulpturer är en hobby han haft länge och inspirationen till en av dem kommer faktiskt från ett träd ute på Lövhagen i Nynäshamn.

Mikael Kask ställer för första gången ut på vårsalongen.

Bild: Mimmi Thurgren

– Jag är dålig på att avsluta mina projekt och tänkte att om jag ställer ut det så måste jag bli klar med minst två grejer, säger han.

Handen gjorde Mikael Kask som ett test för att se om han kunde skapa en realistisk hand.

Bild: Mimmi Thurgren

Några av dessa verk, och många fler går att se på vårsalongen. Utställningen har vernissage den 18 mars och pågår sedan till den 15 april.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan