Annons

Annons

Annons

Nynäshamn

Köpare lurades på jacka – och hotades till livet

En nynäshamnare som skulle köpa en jacka via Facebook fick fick aldrig något för sina pengar. Han fick däremot ta emot dödshot av säljaren. Nu är säljaren polisanmäld.

Text

Bild: Wilfredo Lee/TT/AP Photo och Fredrik Sandberg/TT

Annons

Nynäshamnspolisen utreder ringa bedrägeri, olaga hot och övergrepp i rättssak efter att en man i 40-årsåldern i Nynäshamn blivit lurad och hotad av en annan man.

Nynäshamnaren och säljaren hade via köp- och säljtjänsten Facebook Marketplace kommit överens om ett köp av en jacka och nynäshamnaren hade skickat pengar. Men någon jacka kom aldrig.

– Dagen efter fick han ett samtal från säljaren som talade om att han visste var mannen bodde, berättar Håkan Leiborn, förundersökningsledare på Nynäshamnspolisen.

Annons

Annons

Senare samma dag kom det ytterligare ett samtal. Mannen kände igen rösten som säljarens.

– Han sa då att om mannen polisanmälde honom skulle han döda honom, vilket är övergrepp i rättssak, säger Håkan Leiborn.

Brottet övergrepp i rättssak gör man sig skyldig till om man genom våld, eller hot om våld, ger sig på en person för att hon eller han har anmält ett brott, vittnat i en rättegång eller liknande. Men det kan också vara – som i det här fallet – att någon försöker hindra en person att till exempel anmäla eller vittna.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan