Annons

Annons

Annons

Kullsta - Via - Gröndal

Efter affären – Ullberg säljer vårdfastigheten till storbolag

Entreprenören Jan Ullberg säljer sin fastighet på Bryggargatan i Nynäshamn. Köpare är fastighetsbolaget Sehlhall som ska bygga det vård- och omsorgsboende som Vardaga nyligen vann upphandlingen för att driva. Inflyttning är beräknad till hösten 2025.

Text

Jan Ullberg har sålt fastigheten på Bryggargatan. Illustration: Sehlhall

Bild: Carina Albin

Annons

Jan Ullbergs bolag U&P Holding AB säljer fastigheten Telegrafen 13 där den tidigare husläkarmottagningen på Bryggargatan låg. Skälet är oron på den finansiella marknaden.

– Vi har ägt fastigheten i många år. Det är vi som står bakom projektet med vårdboendet, och vi var med och förhandlade fram hyresavtalet med Vardaga. Planen var att vi skulle behålla boendet i egen förvaltning, men i rådande finansiella marknad kände vi att risken att investera blev för stor, säger Jan Ullberg.

I november revs husläkarmottagningen på Bryggargatan i Nynäshamn.

Bild: Carina Albin

Fastigheten är nu såld till Sehlhall som utvecklar och förvaltar omsorgsfastigheter, det vill säga skolor, gruppbostäder, trygghetsbostäder och vårdfastigheter. Jan Ullberg berättar att intresset för att köpa projektet har varit stort och att bolaget har varit uppvaktat av i princip alla större aktörer.

Annons

Annons

– Det är ett attraktivt projekt. Samhällsfastigheter är, och framför allt var, det hetaste man kunde köpa. Det kanske inte ger så hög avkastning, men det är ofta trygga, långsiktiga investeringar med långa hyresavtal. Och behovet av äldrebostäder kommer inte bli mindre med tiden.

– Det känns jättebra. Vi har jobbat med det här projektet så länge. Det ska bli kul att se när det blir klart.

Sehlhall ska bygga ett vård- och omsorgsboende med femtio lägenheter, och ett gruppboende med sex lägenheter på fastigheten. Illustration: Sehlhall

Fastigheten på Bryggargatan blir Sehlhalls första investering i Nynäshamn. NP har tidigare berättat att boendet kommer att få 50 lägenheter, en takterrass med sjöutsikt och en uppvärmd vinterträdgård. Man planerar även för ett gruppboende med sex lägenheter på fastigheten. Hyresgäst blir Vardaga som nyligen vann kommunens upphandling.

– För att delta i upphandlingen tecknade Vardaga ett 17-årigt hyresavtal med oss. Nu har de vunnit och vi kan ta fart med projekteringen. Det kommer att bli ett boende som sätter en ny standard i branschen, säger Anton Bergkvist, ansvarig för vårdbostäder på Sehlhall, i ett uttalande.

– Att vi kan genomföra projektet i en tid av osäkerhet, där många är passiva, är både roligt och viktigt. Behovet av social infrastruktur är enormt och vi gör vad vi kan för att upprätthålla utbyggnadstakten, säger Dan T Sehlberg, vd för Sehlhall.

Byggstart beräknas ske under det fjärde kvartalet i år med inflyttning hösten 2025.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan