Annons

Annons

Annons

Förarkris på pendeltågen

Pendeltågskrisen: Svinhufvud vill få till möte i regionen

Pendeltågskrisen fortsätter. Nu gör kommunstyrelsens ordförande Marcus Svinhufvud (M) gemensam sak med lika drabbade Sigtuna kommun för att få till ett möte med ansvariga politiker i Region Stockholm.

Text

Bild: Kristina Laitinen

Annons

Nyligen var Marcus Svinhufvud (M) på ett möte med övriga kommunstyrelseordföranden i regionen på ett möte anordnat av finansregionrådet Aida Hadzialic (S). På mötet lyftes frågor som är gemensamma för Storstockholm.

Syftet var inte att diskutera pendeltågen primärt, berättar Svinhuvud.

– Men krisen i pendeltågstrafiken lyftes inte alls. Så då gjorde jag det, och även Olov Holst (M) i Sigtuna. De har en liknande situation som vi, att man är väldigt drabbad av pendeltågskrisen.

Annons

Annons

Nu vill de båda få till ett möte med ansvariga politiker i regionen, främst då med Aida Hadzialic och trafikregionrådet Anton Fendert (MP) för att komma tillrätta med problemen.

– Jag skrev till Anton Fendert för ett tag sedan. Det dröjde ganska länge, sedan fick jag ett svar att de jobbar för att få till en bättre kommunikation och information, men han ville inte ens ha ett möte, säger Marcus Svinhufvud.

– Dagligen hör det av sig människor till mig som inte kommer till sina jobb, skolor eller läkarbesök. Det är även många som pendlar till Nynäshamn som inte kommer till sina jobb, vilket får näringslivet i Nynäshamn att få svårt att rekrytera personal.

Marcus Svinhufvud är kritisk till hur politikerna i regionen hanterar pendeltågsproblemen. Han tycker att det krävs ett tydligare ledarskap.

– Det duger inte att skylla på andra hela tiden. Man behöver lösa problemet nu. Det är så typiskt hur man bortprioriterar Nynäshamn.

Marcus Svinhufvud hoppas nu att man kan få till ett möte med Hadzialic och Fendert.

– Jag hoppas och tror också att alla politiska partier jobbar på sin front för att komma tillrätta med detta. Det är viktigt att vi samarbetar, oavsett partitillhörighet.

Aida Hadzialic (S), finansregionråd i Region Stockholm.

Bild: Magnus Hjalmarson Neideman/TT

Annons

Bild: Kristina Laitinen

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan