Annons

Annons

Annons

Stora Vika

Stängning av pedagogisk omsorg i Stora Vika skjuts upp

Nynäshamns kommun har tillfälligt pausat sina planer på att lägga ned den pedagogiska omsorgen i Stora Vika.

Text

Barn- och utbildningsnämndens ordförande Mikael Persson (L) har tillfälligt pausat processen med att stänga den pedagogiska omsorgen i Stora Vika.

Bild: Helene Skoglund

Annons

Nyligen blev det känt att Nynäshamns kommun planerar att stänga den pedagogiska omsorgen i Stora Vika för gott. Om det rapporterade NP för några dagar sedan.

Nu meddelar barn- och utbildningsnämndens ordförande Mikael Persson (L) att nedläggningsprocessen har blivit stoppad, åtminstone tillfälligt. Detta efter ett beslut av nämndens arbetsutskott, på onsdagen.

Annons

Annons

Ärendet kommer dock att tas upp på nytt, senare i vår.

– Jag vill få frågan belyst ur fler perspektiv och att vi tittar på olika alternativ till beslut innan vi sätter ner foten. Någon form av förändring måste göras för det är inte rimligt att ha två verksamheter med många tomma platser. Det skulle äta upp resurser som jag hellre lägger på själva undervisningen.

I nuläget finns 15 barn i den pedagogiska omsorgen. De skulle alla kunna få plats i Stora Vikas förskola till hösten, men det finns föräldrar som är kritiska till en sådan lösning.

– Den förändring som vi slutligen landar i måste givetvis också genomföras med respekt och känsla så att den blir så positiv som möjligt för de barn som berörs, säger Mikael Persson.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan