Annons

Annons

Annons

Nynäshamn i siffror

GRAFIK: Så många är arbetslösa i Nynäshamn

954 invånare i Nynäshamns kommun är arbetslösa. Hälften av dem deltar i något arbetsmarknadsprogram, i väntan på ett nytt jobb.

Text

Inbäddat innehåll

För ett år sedan – våren 2022 – sjönk arbetslösheten i Nynäshamn och generellt i Sverige. Sedan dess har arbetslösheten stigit igen, men ännu är den inte uppe på samma nivå som i början av 2022.

Annons

I februari 2023 var 954 invånare i Nynäshamns kommun utan arbete, enligt siffror från Arbetsförmedlingen. Det är 20 färre än antalet arbetslösa under motsvarande månad 2022.

Annons

Om man i stället räknar i procent, ligger arbetslösheten i Nynäshamns kommun nu på 6,6 procent. Det är lite högre än genomsnittet både för Stockholms län (6,1 procent) och för hela Sverige (6,5 procent).

Ungefär hälften, 485 personer, av de personer som saknar jobb i Nynäshamns kommun deltar i ett arbetsmarknadsprogram som ger rätt till aktivitetsersättning. Den andra hälften, 469 personer, är öppet arbetslösa.

526 av de arbetslösa personer som bor i Nynäshamns kommun är födda i något annat land än Sverige. 102 av de arbetslösa är unga personer, som är mellan 18 och 24 år.

En positiv sak som går att utläsa av statistiken är att många personer som saknar arbete får ett nytt jobb relativt snabbt. Bland de 954 arbetslösa i Nynäshamns kommun har 390 personer varit inskriva hos Arbetsförmedlingen i mer än 12 månader och 229 har varit inskrivna i mer än 24 månader.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan