Annons

Annons

Annons

Stockholms län

Masked singer tillbaka: ”Kan vi inte börja sända snart”

Masked Singer är strax tillbaka i rutan med nya förklädda kändisar på scen. Manusförfattaren Micke Mårtensson har lärt sig älska de nya karaktärerna. ”Jag trodde aldrig att jag skulle gråta när någon lämnar programmet”, säger han.

Text

Masked Singer är strax tillbaka i rutan med nya förklädda kändisar på scen. Manusförfattaren Micke Mårtensson har lärt sig älska de nya karaktärerna.

Bild: Pernilla Thelaus

Annons

Victoria Silvstedt, Anders Bagge och Yohio – de två tidigare säsongerna av Masked singer har avslöjat kända namn. Nu har säsong tre av succéprogrammet premiär. Manusförfattarna Johan Hedberg och Micke Mårtensson har i uppdrag att fängsla tittarna.

Målet är att hålla gissningsleken levande.

Vi måste hela tiden hitta nya roliga vinklar i programmet, säger Micke Mårtensson, som tror att alla överraskningar och surrealismen har lagt grunden för programmets succé.

– Det är så snyggt producerat och påkostat och så står det en godisautomat mitt på scen och sjunger och dansar. Det kittlar fantasin. När man tittar på programmet undrar man: vem sjutton är det som står i den snygga – eller roliga – kostymen och sjunger? säger han och kallar det underhållning i flera lager.

Annons

– Och så tänker man att det inte borde vara så svårt att lista ut, men jo, det är det. Det är otroligt svårt – och det är också det som gör programmet så spännande, säger han.

Annons

Tittaren överraskas av vad karaktärerna väljer att sjunga, hur deras nummer ser ut, vad panelen tror, vad publiken tror och till sist när den maskerade sångaren avslöjas.

Men då, säger Micke Mårtensson, väcks nästa fråga:

– Hur har den här personen tackat ja till detta?

Förra årets final bjöd på två överraskningar när vinnaren Spelmannen avslöjades som det norska popfenomenet Marcus och Martinus. Nu är Masked Singer tillbaka i rutan.

Bild: Fremantle / TV4

I arbetet med programmet överraskades han av sitt egna emotionella engagemang.

– När man jobbar så nära under lång tid så blir man känslomässigt berörd när någon tvingas lämna. Jag trodde aldrig att jag skulle gråta när någon lämnar programmet – men det har jag gjort.

Fast för artisten, skådespelaren och manusförfattaren, som också varit en nyckelperson bakom Melodifestivalen, är de maskerade sångarnas identitet ingen hemlighet.

– Jag tillhör den lilla klick i Sverige som vet vem som är bakom masken. Men det är en riksangelägenhet att det inte kommer ut. Det är väldigt hysch-hysch, inte ens min sambo vet. Jag går och bär på hemligheten och tänker: 'snälla kan vi inte börja sända snart så att det kan lyftas från mina axlar', berättar han.

Med produktionen av programmet jobbar ett hundratal personer och det tittaren ser i rutan är bara en bråkdel av arbetet som pågår. Att bevara hemligheter i en så stor produktion är en utmaning.

Annons

Annons

– Det är häftigt att se apparaten kring hela programmet och hur det funkar. De som jobbar med logistiken jobbar också stenhårt. Ingen får exempelvis råka möta någon utan kostym. Så alla tar det på stort allvar – vi leker på allvar, säger Micke Mårtensson.

Säsong tre av Masked Singer har premiär fredagen den 31 mars på TV4 och TV4 Play. Precis som tidigare år leder David Hellenius programmet.

Här är alla masker som tävlar i Masked Singer 2023

Bild: Magnus Ragnvid/TV4

Fakta

Här är årets karaktärer

T-Rex och Forskaren
Magiska boken
Karamellen
Skrothögen
Superhjälten
Fågelskrämman
Vikingen
Mullvaden
Popcornet
Fjärilsfen
Kungen
Maneten

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan