Annons

Annons

Annons

Innebandy

Nynäshamn tog revansch på Högdalen

Text

Denna text är skapad av tidningens textrobot.

Annons

Det blev 5–4 (0–2, 3–0, 2–2) till Nynäshamn när laget mötte Högdalen på lördagen i division 2 Stockholm södra dam i innebandy. Med det tog hemmalaget Nynäshamn en skön revansch, då Högdalen vann senaste mötet lagen emellan med hela 15–2.

– Idag var vi riktigt bra och visar vilket bra lag vi är i våra bästa stunder när vi har alla spelare hela och friska. Vi besegrar serieledarna helt rättvist och visar att vi kommer att bli ett lag att räkna med i högre serier framöver, kommenterade Nynäshamns tränare Tomas Olsson efter matchen.

Annons

Annons

Segern var Nynäshamns fjärde på de senaste fem matcherna.

Högdalen startade matchen vassast. Laget gick upp till en 0–2-ledning genom mål av Hedvig Iwarzon Erlandsson innan Nynäshamn svarade och gjorde 2–0 genom Molly Gottberg. Efter 8.34 i andra perioden nätade Sara Sönnergren, på pass av Wan Elander och kvitterade för Nynäshamn.

Karma Wilson gjorde dessutom 3–2 efter 13.02.

Nynäshamn gjorde två snabba mål i tredje perioden och gick från 3–2 till 5–2, målen av Molly Gottberg och Sara Sönnergren, vilket avgjorde matchen.

Helena Olofsson och Anna Karlsson reducerade två gånger om och skapade riktig nerv, men närmare än 5–4 kom inte Högdalen.

Högdalens Helena Olofsson stod för ett mål och två målgivande pass.

Båda lagen har nu fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, Nynäshamn med 22–17 och Högdalen med 30–12 i målskillnad. Det här var Nynäshamns andra uddamålsseger den här säsongen.

Nynäshamns nya tabellposition är femte plats, medan Högdalen är klara seriesegrare.

Nynäshamn tar sig an Tullinge B i nästa match hemma fredag 24 mars 19.30.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan