Annons

Annons

Annons

Nynäshamn

Lågkonjunkturen kan ge Nicksta camping ett lyft: ”Tror på ett kanonår”

Inflationen gör att allt fler semestrar på hemmaplan. På Nicksta camping väntar en säsong fylld med campingsugna gäster. Redan nu rullar bokningarna in och lagom till midsommar är det fullt.

Text

Destinationschef Emma Rogers och First Camps egen maskot Yessi.

Bild: Mimmi Thurgren

Annons

Svenskarna campar som aldrig förr, på ett år har efterfrågan på campingstugor ökat med 17 procent och utsikterna för 2023 ser goda ut. Det är de enklaste campingstugorna som går bäst.

Den stora koncernen First Camp, som driver Nicksta camping i Nynäshamn gjorde sitt bästa år någonsin i fjol, omsättningen mer än fördubblades och nådde över en miljard kronor.

Emma Rogers, destinationschef på First Camp Nynäshamn, ser trenden även här. Det var under pandemin som många hittade till campingarna och intresset har fortsatt sedan dess.

I butiken finns det mesta som behövs för en lyckad semester.

Bild: Jennifer Berg Eidebo

Annons

– Det är extremt populärt, det blir bara mer och mer känns det som. Vi börjar få in bokningar hela tiden nu, det kommer in flera varje dag.

Annons

Hon tror att campingens läge gör den eftertraktad. Många som ska med båtarna till Gotland och Polen brukar stanna en natt. Även folk som ska besöka Stockholm ser Nynäshamn som en bra utgångspunkt för sin semester.

– Vi har en fantastiskt bra placering, precis vid en fin strand. Vi har också nära till centrum och hamnen men också till Stockholm genom kollektivtrafiken.

Till midsommar är campingen fullbokad och badade gäster kommer fylla stranden.

Bild: Carina Albin

Det är alla möjliga gäster som checkar in på Nicksta camping. Det kan vara allt ifrån barnfamiljer med husbil till äldre par. Några stannar några dagar, andra i veckor och vissa i månader. Många gäster väljer dessutom att besöka campingen på nytt varje år.

– Det finns massvis med återkommande gäster som tycker Nynäshamn och Nicksta är så bra.

Stugorna är populärt bland barnfamiljer.

Bild: Mimmi Thurgren

På sommaren fylls campingen av husbilar, husvagnar och tält. Campingstugorna är också populära, framför allt bland barnfamiljer.

– Det har blivit populärt nu, speciellt när det är lågkonjunktur och man kanske inte kan flyga eller åka längre bort.

Det är inte bara svenskar som söker sig till landets campingar. Generellt ser First camp en ökning av besökare från länder utanför Skandinavien. I Nynäshamn är det många holländare som kommer på besök. I och med förbindelsen med Polen är det också många därifrån som stannar några nätter.

Annons

Annons

Alla typer av boende finns här, trailervagnarna står uppradade.

Bild: Jennifer Berg Eidebo

En återkommande grupp gäster på Nicksta camping kommer tillbaka i maj. Omkring 20 engelsmän har hyrt alla stugor och anläggningens samlingsrum för att arbeta.

– De har möten här och sedan åker de in till Stockholm på studieresor. De trivdes så bra förra året och nu kommer de tillbaka.

Emma Rogers ser fram emot en sommar med mycket besökare.

Bild: Mimmi Thurgren

Emma Rogers och hennes kollegor förbereder sig redan nu för en händelserik sommar. Då ordnas bland annat barnklubb, livemusik och kvällsunderhållning.

– Jag tror att det kommer bli ett kanonår. Folk kommer tillbaka, det är härlig stämning, grannarna känner varandra. Det som jag tycker bäst om är när doften av grillning fyller hela campingen.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan