Annons

Annons

Annons

Sorundas landsbygd

Man trakasserade kvinna – lyste in i sovrum

En man i Sorunda har dömts för flera brott efter att ha tagit sig in på sin tidigare partners tomt, vägrat lämna den och lyst in i sovrummet.

Text

En man i Sorunda har dömts för flera brott.

Bild: Arkivbild

Annons

Det var 2021 som mannen oannonserat dök upp på kvinnans tomt och vägrade att lämna platsen trots att hon bett honom flera gånger. Han stannade kvar i ungefär en timme, gick runt huset och bankade på dörrar. Inne i huset befann sig också kvinnans nuvarande partner.

När polisen var på väg till platsen lämnade mannen men han återvände senare under samma kväll. Han lyste då in med en lampa i kvinnans sovrum där även hennes partner befunnit sig.

Annons

Annons

Polisen hittade senare mannen ensam i sin bil. Hans körkort hade tidigare blivit omhändertaget och han hade därför inte rätt till att köra.

Mannen har sagt i förhör att han var på ett spontant besök hos kvinnan för att lämna över presenter. Han säger att det uppstod en diskussion men att han sedan lämnade platsen och åkte hem.

Eskilstuna tingsrätt dömde mannen för två fall av hemfridsbrott, två fall av ofredande samt olovlig körning. Straffet blev 60 dagsböter om 480 kronor.

Fängelse finns på straffskalan men mannen dömdes till böter.

Bild: Henrik Montgomery/tt

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan