Annons

Annons

Annons

Läsartext
Ulla gjorde årets bouleprestation

Ulla Hellberg i Nynäshamn är årets vinnare av Stockholms Bouleförbunds pris ”Årets Bouleprestation”.

Detta är en läsartext.

Ulla Hellberg, Robert Petersohn och Roger Johansson tog sig till SM-final. Foto: Privat

Annons

Ulla Hellberg drömde om att en dag delta i SM i boule. I juli 2022 övertalades hon och följde med Kajutan BC:s lag till Jönköping för att spela sitt första SM.

För första gången fanns det en Veteran 75-klass på programmet och hon deltog både i trippel och dubbel. Ulla tillsammans med Robert Petersohn och Roger Johansson vann match efter match och plötsligt befann de sig på centercourten för att spela semifinal mot Tibro BS.

Annons

Annons

Ulla Hellberg. Foto: Privat

Före matchen presenterade Förbundets ordförande Herman Thorell Ulla som den äldsta spelare någonsin på centercourten. Tack vare det fick Ulla en egen klack bland publiken som hejade på henne hela kvällen.

Semifinalen blev en spännande match som sågs av flera hundra åskådare och Kajutan vann till slut med 13-11 mot Tibro BS.

En timme senare spelades finalen mot ISK från Skara som blev ”olidligt spännande”. Ledningen skiftade mellan båda lagen och när det stod 12-12 skulle sista omgången avgöra vart guldet skulle hamna. När båda lagen hade spelat alla sina klot, var det oklart vem som hade vunnit. Domaren fick tillkallas för mätning. ”5 millimeter” skilde från guldet och Kajutan fick med sig ett silver från SM.

I motiveringen till Årets Bouleprestation står det: ”Det är aldrig för sent att förverkliga en dröm!”.

Grattis Ulla!

Jean-Noel Henry, Kajutan Boule Club

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan