Annons

Annons

Annons

Nynäshamn

Så får du maten att blomstra – bokstavligen

Klöverblommor i pasta och maskrosblommor som krydda. Låter det galet? Enligt Peter Streijffert är det framtiden, och i hans nya bok ”Blomstermat” vill han inspirera andra att äta mer blommor.

– Om mer av den maten som du äter är skördad alldeles runt dig, så är det ju bra för miljön och alla på jorden, säger författaren.

Text

Peter Streijffer är författare, föreläsare, kock och odlare. ”Blomstermat” är hans åttonde bok.

Bild: Lars Hallström

Annons

Han har tidigare skrivit böcker om odling, vin och mat, men i den nya boken ”Blomstermat” utforskar han något helt nytt; nämligen hur man kan använda blommor i sin matlagning. Allt ifrån klöverblommor till tulpaner kan brukas, både som garnityr och ingrediens – bara fantasin sätter gränser.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan