Annons

Annons

Annons

Insändare
Buss 861 måste vara kvar

Oppositionsrådet Johann Wolf (SD) skriver i en insändare om busslinje 861.

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Johann Wolf (SD) är oppositionsråd i Nynäshamn.

Bild: Kristina Laitinen

Annons

Buss 861 behövs för det första under överskådlig tid för att klara Nynäshamnsbornas transportbehov när pendeltågen krånglar (det gör de ofta), och för det andra dubbelt upp nu när MTR:s problem med sin personal har accelererat kraftigt. De problemen har vi ännu inte sett slutet på, och det gör situationen desto allvarligare. Men buss 861 täcker ett stort behov även när pendeltågen går som de ska, det får inte glömmas bort.

Annons

Annons

Buss 861, som tar oss Nynäshamnsbor direkt till Stockholm, har länge varit ifrågasatt på grund av ett gammalt principbeslut om att tåg och buss inte får trafikera samma sträcka parallellt. Faktiskt kom det på förslag att lägga ned buss 861 i upphandlingsunderlaget som Region Stockholm nyligen fick ta ställning till. Det verkar vara taget av personer som inte förstår situationen.

Vi, Sverigedemokraterna Nynäshamn, uppmanar alla politiska beslutsfattare i och utanför Nynäshamn att se klart på situationen och gemensamt ta ställning för att buss 861 ska finnas kvar under överskådlig tid, utan förbehåll eller villkor. Att buss 861 får finnas kvar, är betydligt viktigare än en diskussion om vem som sade eller gjorde vad i den politiska processen. Det är med all säkerhet den viktigaste aktuella trafikfrågan för Nynäshamn, och den har stor betydelse för om Nynäshamn ska vara en växande, fungerande och attraktiv kommun för invånare, inflyttare och företagande.

Johann Wolf (SD), oppositionsråd

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan