Annons

Annons

Annons

Insändare
KD värnar valfrihet i barnomsorgen

Kristdemokraterna skriver i en insändare om den pedagogiska omsorgen i Stora Vika.

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Den pedagogiska omsorgen i Stora Vika blir kvar.

Bild: Mimmi Thurgren

Annons

Förändringen som skulle innebära att Stora Vikas pedagogiska barnomsorg, att barn får omsorg i familjedaghem, inte kunde fortsätta, har stoppats av politikerna. Visserligen finns det argument för en förändring, till exempel ekonomiska. Men vi kristdemokrater är glada över att den verksamhet som finns idag inte rörs.

För KD är det mycket viktigt med valfrihet i barnomsorgen och att det erbjuds olika alternativ. Vi är glada över att även andra partier, som ägnat de senaste åren till att bygga ut förskolan och lagstifta bort andra barnomsorgsformer, och till och med velat göra förskolan obligatorisk, nu har ändrat sig. Att de nu är för att behålla pedagogisk omsorg som alternativ. Vi välkomnar denna ideologiska förändring för familjers valfrihet.

Annons

Annons

Vi kristdemokrater har alltid barn och familjers behov i fokus. Barn är olika, familjer är olika. En del barn mår utmärkt i traditionella förskolor, andra behöver det som de mindre, mer familjelika enheterna kan erbjuda. Till exempel kan det handla om barn med särskilda behov.

I både förskola och pedagogisk omsorg finns riktlinjer från Skolverket som följs. För förskolan finns en läroplan, som för den pedagogiska omsorgen är vägledande.

Det viktigaste för oss kristdemokrater är att barnomsorgen får se olika ut, för att fylla familjers olika behov. Vi vill värna det alternativ som familjedaghem erbjuder, med mindre barngrupper och ett närmare förhållande mellan familj och den pedagog som tar hand om barnet.

Vi kristdemokrater är glada över att den pedagogiska barnomsorgen finns i Nynäshamn.

Antonella Pirrone (KD), gruppledare i KF Nynäshamn, kommunalråd

Nicolina Båth (KD), ordförande partiavdelning Nynäshamn

Linnea Johansson, ordförande KDU Nynäshamn, ersättare i barn- och utbildningsnämnden

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan