Annons

Annons

Annons

Insändare
Vi vill bo kvar hos Nynäshamnsbostäder

Ett oroligt pensionärspar skriver i en insändare att de vill fortsätta ha det kommunala bostadsbolaget Nynäshamnsbostäder som sin hyresvärd.

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Vad är motivet till att man vill jaga ut oss?", undrar pensionärsparet.

Bild: Jessica Gow/TT

Annons

Det var både överraskande och oroande att läsa i Nynäshamns Posten den 18 april om ett nytt ägardirektiv för det kommunala bostadsbolaget Nynäshamnsbostäder, att deras hyresrätter ska göras om till bostadsrätter.

Varför nu detta? Vi som valt att bo i en hyresrätt har gjort det främst för att vi inte har råd med att köpa och äga vår bostad.

I samma tidning gavs ett exempel på vad det skulle kosta att köpa en bostadsrätt på 56 kvadratmeter, ca 3,6 miljoner kronor med 540 000 kronor i handpenning.

Annons

Annons

Svindlande summor för ett pensionärspar, som för mig och min hustru som bägge är i 80-årsåldern och inte på något sätt skulle ha råd att ta lån och lägga en stor handpenning på mer än en halv miljon.

Vi har bott i Släggan som ägs av Nynäshamnsbostäder i 24 år, i en 3-rummare på 95,5 kvadratmeter och trivs utmärkt! Och vi vill gärna bo kvar tills vi flyttar högre upp, ovan molnen.

Skall vi nu jagas ut från vår bostad på gamla dar för att någon annan med mer pengar ska kunna köpa den?

Vi betalar drygt 9000 kronor i hyra och det räcker mer än väl för vår ekonomi, någon möjlighet att ta lån och köpa och äga vår bostad har vi inte.

Vad är motivet till att man vill jaga ut oss? Finns det inte tillräckligt med bostadsrätter för den som vill och har råd med det utan att man nu ska tvinga bort dem som har valt att hyra sin lägenhet därför att den boendeformen passar dem och deras ekonomi bäst?

Ett oroligt pensionärspar

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan