Annons

Annons

Annons

Insändare
Rädda Nynäshamns tillväxt – rädda Nynäshamnsbostäder

Christer Dahl (S) riktar i en insändare kritik mot de nya ägardirektiven för Nynäshamnsbostäder.

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"I det nya ägardirektivet vill man dessutom stanna upp bostadsbyggandet genom att inte ge några klara mål på hur många bostäder som ska byggas i Nynäshamn" skriver Christer Dahl (S).

Bild: Jessica Gow/TT

Annons

De nya ägardirektiven i Nynäshamnsbostäder är ett klassiskt exempel på en misslyckad moderat politik som vi socialdemokrater inte kan stå bakom.

Den 11 maj är det kommunfullmäktige och då kommer det att tas ett beslut om att införa de nya ägardirektiven i Nynäshamnsbostäder som successivt kommer att leda till ombildning av hyresrätter till bostadsrätter. Det råder bostadsbrist i Stockholm med många års kötid, detta är väl inget vi vill införa i Nynäshamn? Idag måste du som hyresgäst vänta i genomsnitt minst fyra år i Nynäshamnsbostäder och kötiden kommer inte att minska genom att minska utbudet av hyresrätter.

I det nya ägardirektivet vill man dessutom stanna upp bostadsbyggandet genom att inte ge några klara mål på hur många bostäder som ska byggas i Nynäshamn. Finns det inga mål går det heller inte att misslyckas, för då kan du som medborgare inte se över om Alliansen håller vad de lovar. Detta är helt absurt och något som vi Socialdemokrater känner att vi måste berätta om för våra medborgare.

Annons

Annons

I Socialdemokraternas samhällsbyggnadsprogram har vi en tydlig målsättning med att bygga 300 nya bostäder fram till 2026. Den huvudsakliga inriktningen är bebyggelse i Ösmo samt Sorunda där andelen hyresrätter bör öka eller där bolaget har möjlighet att nyproducera.

Vi vill införa en bostadsgaranti för ungdomar mellan 19–27 år och som stått i Nynäshamnsbostäders bostadskö i minst två år. För att klara denna garanti måste ett antal nya bostäder byggas, bostäderna skall vara ettor och tvåor som är yteffektiva men med alla de funktioner som en modern lägenhet förväntas ha.

En utförsäljning av allmännyttan hämmar tillväxten i kommunen och för en ungdom blir det omöjligt att hitta en bostad. På Musköbasen förväntas det tillföras 1 000 nya jobb, vart ska de bo då om inte i Nynäshamn? Det finns heller ingen gräns för hur många hyresrätter som får ombildas, alla de attraktiva lägenheter som är billiga och äldre kommer att försvinna först. Vi riskerar att stöta ut våra unga medborgare i Nynäshamn genom de nya ägardirektiven, det får inte gå till såhär!

Om du som medborgare också känner att detta är helt oacceptabelt kan du gå med i Facebookgruppen “Rädda Nynäshamnsbostäder” samt skriva på Hyresgästföreningens namninsamling “Rädda Nynäshamnsbostäder”.

Den 1 maj kommer vi Socialdemokraterna att gå i tåg och vi börjar kl 11:45 vid villan, du är då välkommen att demonstrera med oss. Dessutom kan du som medborgare stå utanför Folkets Hus den 11 maj kl 19 och visa ditt missnöje för Alliansen innan beslutet tas i kommunfullmäktige.

Rädda Nynäshamnsbostäder!

Christer Dahl, ordförande, Socialdemokraterna Nynäshamn

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan