Annons

Annons

Annons

Insändare
Ringvägen – för folkhälsan eller för rallykörning?

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

En insändarskribent skriver om problemen med bilar som kör i höa hastigheter på Strandvägen.

Ringvägen måste hållas fri från skräp och rallykörning, påpekar insändarskribenten.

Bild: Carina Albin

Vi är många som vill ta oss ut efter Ringvägen (Strandvägen) för att motionera eller enbart njuta av den underbara kustvägen med horisontvy. Det är inte många områden i Sverige som kan visa upp en vägsträcka med Ringvägens kvalitéer.

Annons

Annons

Tyvärr har det blivit allt vanligare att motortrafikanter med alldeles för hög hastighet tvingar gående och cyklister att snabbt kasta sig åt sidan. Olycksrisken har ökat markant och särskilt framåt kvällen, när många i dessa tider fortfarande är ute och rör på sig, dundrar fordon efter fordon fram i någon form av rallytävling. En fortkörning som snart kommer att sluta i tragik för alla inblandade om vi inte omedelbart får stopp på detta.

Om polisen visade sig vid kontroller efter vägen framåt kvällen skulle troligtvis hastigheterna sänkas. Föräldrar som vet att man har ungdomar som är ute och kör på kvällarna måste också förklara för de unga vilka konsekvenser fartjakten kan medföra. Vi övriga vuxna ska också reagera och när tillfälle ges framföra våra farhågor.

Naturälskare som tar sig ut även tidigt på mornarna kan också konstatera att passagerare i dessa fordon tydligen är väldigt förtjusta i snabbmat. Mängder av skräp i form av matförpackningar, plastflaskor med mera kastas på diverse ställen efter vägen, trots att soptunnor finns utställda på många platser.

Det är tur att det är så många som värnar det vackra och ser till att skräpet plockas upp dagen efter.

Jag hoppas nu att vi alla tar vårt ansvar, att utlovade farthinder efter Ringvägen snart är på plats och att vi alla hjälps åt att hälla vår ”pärla” fri från skräp och rallykörning.

Motionär och horisontnjutare

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan