Annons

Annons

Annons

Insändare
Resurserna till kulturen måste användas klokt

Jimmy Norell (M) och flera andra företrädare för den borgerliga alliansen skriver i en insändare om vikten av kloka satsningar på kultur.

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

De pengar som Nynäshamns kommun satsar på kultur måste användas på ett sätt så att de gör så stor nytta som möjligt, menar kultur- och fritidsnämndens ordförande Jimmy Norell (M).

Bild: Anders Wiklund/TT

Annons

Den socialdemokratiske socialministern Gustav Möller sade en gång på 40-talet mycket klokt att varje slösad skattekrona var en stöld från folket.

Detta är en tanke som ofta glöms bort hos många politiker men som är något av ett ledord för oss i Alliansstyret i Nynäshamn. Vi vill att Nynäshamns invånare skall få så mycket välfärd som möjligt för de pengar man betalar i skatt på sin lön.

Annons

Att läsa Christer Dahls (S) insändare angående lokalen Musikverket gjorde mig faktiskt lite förvånad.

Annons

Tanken att förvärva denna fastighet har diskuterats men lokalerna används väldigt begränsat. ABF har bedrivit viss verksamhet men den har bestått av en handfull band och ett par enskilda individer som nyttjat dessa lokaler i varierad utsträckning. ABF har ju även valt att avsluta sin verksamhet i Musikverket och fortsätter istället i andra lokaler.

På temat likvärdighet och pang för pengarna, så vill vi få så mycket kultur och idrottssatsning som möjligt för varje krona och då finns det förmodligen bättre alternativ än att köpa denna fastighet. Hyran i dagsläget är 665 000 kronor om året och det kan man få väldigt mycket kultur och fritid för.

Inget beslut är taget i denna fråga och jag har ändå bjudit in Christer Dahl till dialog för att tillsammans komma fram till ett bra alternativ. Budskapet i Christers insändare verkar dock vara att Socialdemokraternas enda alternativ är att köpa denna fastighet som kommunen alltså inte bedriver någon verksamhet i.

Tillsammans med förvaltningen och mina allianskollegor så kommer i alla fall vi att jobba vidare med denna fråga för att fatta ett så bra beslut som möjligt. Förhoppningen är självklart att även Socialdemokraterna vill vara med och bidra.

Jimmy Norell (M), ordförande i kultur- och fritidsnämnden

Annons

Patrik Appelkvist Larsson (C), vice ordförande

Annons

Fredrik Hammarwall (M), ledamot

Sophia Stureson (L), ledamot

Markus Holmer (M), ersättare

Lisa Sönnergren (M), ersättare

Solveig Törnblom (C), ersättare

Leif Kavander (KD), ersättare

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan