Annons

Annons

Annons

Insändare
Omorganisation i förskolan missgynnar personalen

En insändarskribent riktar kritik mot en planerad omorganisation inom förskolan.

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"För vem görs detta? Inte för oss pedagoger som behöver en närvarande ledning och arbetsro", menar insändarskribenten.

Bild: Gorm Kallestad/TT

Annons

Till hösten genomförs en omorganisation i kommunens förskolor. Man gör en ny ledningsstruktur. Syftet är att minska arbetsbördan för tungt belastade rektorer.

Förslaget som nu är ett beslut har mötts av oenighet av både Kommunal och Sveriges lärare. Man slår ihop enheter så att det blir färre. Dessa enheter ligger dock geografiskt sett långt ifrån varandra. Norra och södra kommundelar, till exempel.

Annons

Annons

Rektorna delas upp i en rektor och en avdelningschef per enhet. Konsekvenser för oss pedagoger i förskolan blir att steget till närvarande chef blir mycket längre.

I arbetslaget kommer vi att ha olika chefer då förskollärarna har rektor som chef och barnskötarna har avdelningschefen. Självklart kommer steget till beslut också bli längre.

Tryggheten med att nå rektor försvinner då denna har ett geografiskt större område. Samarbete mellan arbetslag kommer också påverkas då det geografiskt känns svårt att ha fysiska möten och erfarenhetsutbyten. I dagsläget samarbetar vi och utvecklas tillsammans!

Arbetsbelastningen för framförallt enhetschefer kommer att öka och bli tyngre eftersom de får ansvar för fler förskolor och fler relationer ska upprättas. I dagsläget kan en rektor ha koll på ”barn och familjer” i sitt område, dubbla antalet förskolor gör det svårt.

För vem görs detta? Inte för oss pedagoger som behöver en närvarande ledning och arbetsro. Gör om, gör rätt!

Trötta pedagoger

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan