Annons

Annons

Annons

Insändare
Alliansen verkar sakna både visioner och idéer

Christer Dahl (S) riktar i en insändare kritik mot den borgerliga alliansens kultur- och fritidspolitik.

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Det som alliansen uppenbarligen försöker ägna sig åt är att backa in i framtiden", skriver Christer Dahl (S).

Bild: Carina Albin

Annons

När man läser Jimmy Norells (M), med flera, senaste insändare i NP med rubriken ”Resurserna till kulturen måste användas klokt” blir alliansen brist på både visioner och idéer om hur man på bästa sätt utvecklar såväl det lokala kultur- och föreningslivet som kommunens fritidsverksamhet mycket tydligt.

Allt prat strax efter valet 2022 om, att utveckla Nynäshamns kommun är helt plötsligt som bortblåst. Det enda budskap vi i oppositionen har mötts av så här långt är, att det finns inga pengar och de slantar vi har måste användas klokt. Precis som om vi inom socialdemokratin skulle vilja använda kommunens medel mindre klokt. Det är inte utan att man tar sig för pannan!

Under den vår som passerat har vi socialdemokrater väckt flera olika förslag till utveckling i form av ett antal olika motioner som jag här ska redogöra för:

Annons

Annons

En motion om, att bygga en extra mindre fotbollsplan på Ösmo IP för att kunna ta emot alla barn och ungdomar som önskar spela fotboll har avslagits av alliansen.

En motion om, att förlänga issäsongen i ishallen med en månad (april) från och med 2024 för att backa upp såväl föreningsliv som allmänhet får inte alliansens stöd.

En motion om, att skapa en fritidsgårdsliknande verksamhet för kommunens motorintresserade ungdom får inte heller alliansens gillande.

Tillkommer gör frågan om det så kallade ”Musikverket” som ligger ute till försäljning och som vi socialdemokrater vill att kommunen ska köpa. Detta för att för lång tid fram över säkra resurserna till det fria lokala musiklivet. Här svarar alliansen än så länge bara undvikande och underförstått, att kommunens pengar kan användas på bättre sätt. Hur, är dock ännu så länge högst oklart.

Därtill har undertecknad fått information om, att alliansen ser över möjligheten, att även göra besparingar inom kultur- och fritidsavdelningens redan mycket begränsade administration. Detta genom att inte återtillsätta tjänsten som chef för anläggningar och föreningsliv som blir vakant efter det, att nuvarande chef går i pension i sommar.

Det som alliansen uppenbarligen försöker ägna sig åt är att backa in i framtiden. En strategi som knappast kommer att löna sig och som ej heller är till kommuninvånarnas fromma.

Annons

Nynäshamns kommun växer just nu tämligen rejält, något som brukar medföra ökade krav på såväl kommunal service som utbud av kultur- och fritidsaktiviteter från befolkningen. Alliansens uppenbara brist på framtidstro är därför knappast vad Nynäshamns kommun just nu behöver.

Framtiden tillhör den som tror på den. En läxa som alliansen lär få erfara så småningom. Tråkigt bara, att det är så långt till nästa val om ingen i alliansen dess för innan vaknar upp.

Christer Dahl (S), gruppledare i kultur- och fritidsnämnden

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan