Annons

Annons

Annons

Läsartext
Torsdagsluncherna i Ösmo församlingshem avslutade för våren

Ösmo-Torö församling har anordnat luncher med underhållning en torsdag varje månad.

Text

Detta är en läsartext.

Den numerade pensionerade prästen Allan Willny spelade. Foto: Max Möllerfält

Annons

En gång per månad har det inbjudits till torsdagslunch i Ösmo församlingshem. De inleds med att någon bjuder på en berättelse eller sjunger och spelar.

Den 19 januari fick besökarna lyssna till Fredrik Sollner, som tog ton till ackompanjemang av Katarina Rudérus. Fredrik har en fin tenorstämma och man märkte, att han älskar att sjunga, därav hans fina framförande.

Annons

16 februari fick vi lyssna till Lou-Lou Hillstad. Hon berättade om Sveriges första kvinnliga yrkesjournalist Wendela Hebbe, som föddes 1808 i Jönköping. Därifrån kom hon till Skogshyddan i Nynäshamn. Hon anställdes på Aftonbladet 1841. Wendela uppvaktades av Esaias Tegner, men gifte sig 1832 med godsägaren Clemens Hebbe. Det här är en mycket intressant historia och Lou-Lou är en god och driven berättare som engagerar lyssnaren.

Annons

16 mars fick vi lyssna till ”Kärlekssånger” med Kristina och Kenth Skafvenstedt. Vackra tolkningar av välkända kompositörer.

20 april blev det mera sång och musik. Kerstin Löfstrand bjöd på Dan Andersson i berättelse och musik. Kerstin spelade piano till några visor som vi lyssnare gärna sjöng med i.

11 maj var temat ”Allan Willny beter sig”. Han besöker Ösmo ibland och han är hjärtligt välkommen, fast han numera bor på annan ort. Allan säger att ”han har alltid älskat att studera folks beteende”. Därav tillkom titeln på hans program denna dag. Allan är ju en lätt och trivsam person, som ser till att lyssnarna rycks med i hans framföranden.

Därmed avslutades vårens program i samband med torsdagsluncherna. Tack till er som  arbetar med de här fina arrangemangen. Luncherna är underbart goda och lagade med kärlek och smör. Vi vet att de återkommer till hösten och det välkomnas av alla oss som deltagit.

Anna Möllerfält

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan