Annons

Annons

Annons

Insändare
Därför bjuder vi in politikerna till Vansta verksamhetsområde

Föräldrar till barn på friskolan Binomen skriver i en insändare om varför de har bjudit in kommunens politiker till ett möte.

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Monessoriskolan Binomen.

Bild: Carina Albin

Annons

Den 1 juni har vi bjudit in samtliga politiska gruppledare i kommunen till ett möte kring utvecklingen av Vansta verksamhetsområde samt skolan Binomens framtid. Vi hoppas därigenom få en bättre förståelse för politikernas visioner, varför man plötsligt talar om en omedelbar avhysning av skolan, och hur ideella krafter och lokala företagare värnas när avgörande förutsättningar ändras så snabbt.

Annons

Under kvällen vill vi diskutera visionerna för verksamhetsområdet i stort, vars utveckling har stor betydelse för Ösmos framtid. Är det lokala småindustrier och entreprenörer som kommer att lockas hit, eller skapar man förutsättningar för störande, eller till och med ljusskygga, verksamheter? Givet att området bara ligger ett stenkast från Ösmo IP och inom en snar framtid Ösmos nya skola, är det avgörande frågor för ortens trygghet och attraktivitet.

Annons

Dessutom vill vi diskutera hur Binomen hanteras. Tidigare löften om en upp till 10-årig frist, som skulle möjliggöra en ordnad avveckling från platsen, verkar som bortblåsta efter byte av kommundirektör. Vi vill förstå vad det är för drivkrafter som gör att man plötsligt, utan plan, vill kasta ut en älskad, ideellt driven skola.

Vi som bjuder in är föräldrar till barn i skolan, engagerade samhällsmedborgare som värnar om Ösmos framtid samt lokala företagare. Vi oroas över en utveckling där politiker tappar kontakten med de samhällsmedborgare de tjänar, och av oklara skäl driver frågor på tvärs mot lokalsamhällets intressen.

Mötet sker 1/6 kl. 19-21, Djursnäsvägen 16, Ösmo. I mån av plats är alla som är intresserade av Ösmos framtid välkomna att lyssna.

Vi ser fram emot en konstruktiv och informativ kväll, och hoppas att alla gruppledare anser att Ösmos utveckling är värd några timmar.

Föräldrar på Binomen

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan