Annons

Annons

Annons

Insändare
Pendeltågen är livsnerven för Nynäshamn

Inga P skriver i en insändare om den stora vikten av fungerande pendeltågstrafik.

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Att helt eller delvis stänga av trafiken så som skett senaste året är under all kritik", skriver Inga P.

Bild: Linn Anglerfjord

Annons

Nynäshamn är faktiskt en stad och är beroende av en fungerande kollektivtrafik för arbete, fritid och sjukresor och alla andra ingredienserna i livet.

Men inte bara för oss som bor här är Pendeltågen viktiga. Alla våra besökare och alla de som ska till någon av de många färjeförbindelserna till och från Nynäshamn.

Har Region Stockholm ens tänkt på att det förutom Gotlandsbåten också går båt till Finland, Lettland och Polen härifrån? Plus alla skärgårdsbåtar. Att helt eller delvis stänga av trafiken så som skett senaste året är under all kritik – det är skandal!

Annons

Annons

Givetvis måste också buss 861 finnas kvar. Den bussen är inte ett alternativ utan ett komplement. Den går ju bara i rusningstid på vardagar och dessutom bara i ena riktningen.

861 borde också tas tillbaka till sin tidigare destination, det skulle ju bara vara tillfälligt, medan bussterminalen vid Gullmarsplan byggdes om, som 861 förpassades till Globen. Varför kom den aldrig tillbaks till Gullmarsplan? Det gör att den är obekvämare att ta eftersom man då måste byta igen vid Gullmarsplan. Trots detta är den mer populär än någonsin.

En ytterligare viktig sak är att ändra tillbaka giltighetstiden på biljetterna. Tidigare var det 100 minuter! Det är nästan omöjligt att hinna med anslutningsbussen, 854 på 75 minuter. Speciellt när X-tågen är indragna.

I dessa tider när vi verkligen vare sig vill eller bör ta bilen i onödan verkar det vara ett måste att vara körkunnig och äga en bil för att komma i tid till sina olika göromål eller bjuda hem gäster.

Jag hoppas att kommunalrådet Marcus Svinhufvud (M) inte bara tar chanser för att påpeka och trycka på utan även sluter sig samman med resten av nynäshamnspolitikerna och skapar skarpa tillfällen för att agera för oss som ännu bor kvar här längst ut på banan.

Inga P

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan