Annons

Annons

Annons

Insändare
Vi ska göra mer för att få fler att komma i arbete

Kommunalrådet Antonella Pirrone (KD) skriver i en insändare om behovet av näringslivs- och arbetsmarknadspolitik på lokal nivå.

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Kommunalrådet Antonella Pirrone (KD).

Bild: Helene Skoglund

Annons

Jag tackar Jessica Drugge och Svenskt näringsliv för en tydlig analys av läget i Stockholms län med Nynäshamn när det gäller antalet personer som inte har en egen försörjning.

Jag instämmer att det finns stor förbättringspotential i regelverket och att behovet av tydliga reformer som ökar möjligheten till egen försörjning är stort. Jag är övertygad om att den nya regeringen tar dessa frågor på allvar. Sverige har tyvärr under alltför lång tid halkat efter i såväl tillväxt som antalet människor som står utanför arbetsmarknaden. Allt för lite har gjorts.

Annons

Annons

Samtidigt vill jag passa på och försäkra både skribenten och det lokala näringslivet att vi i Alliansen för Nynäshamn kommer att göra allt som står i vår makt för att fler kommer i arbete. Detta genom att skapa de nödvändiga lokala synergierna för att öka kompetensförsörjningen i kommunen och vi ser stora möjligheter i våra initiativ via inte minst Campus Nynäshamn. Detta är ett av flera områden som vi lagt kraft på de senaste åren för att bidra till att flera har egen försörjning och inte hamnar i utanförskap med de konsekvenser som detta innebär för både samhället och den enskilda människan.

Antonella Pirrone (KD), kommunalråd, ordförande i näringslivs- och arbetsmarknadsnämnden

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan