Annons

Annons

Annons

Insändare
God hushållning ger mer pengar till kärnverksamheterna

Kommunalråden Marcus Svinhufvud (M), Maria Gard-Günster (C), Mikael Persson (L) och Antonella Pirrone (KD) skriver i en insändare om kommunens ekonomi.

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Mikael Persson (L), Antonella Pirrone (KD), Marcus Svinhufvud (M) och Maria Gard-Günster (C).

Bild: Helene Skoglund

Annons

Replik till insändare: ”Välfärden hotad trots ekonomiskt överskott i Nynäshamn”

Nynäshamn är en del av världen. Och världen befinner sig i en global lågkonjunktur där Sverige precis som flera andra europeiska länder kämpar med hög inflation.

Alliansens budget tar höjd för dessa komplexa omständigheter och vi fortsätter att ta ansvar för hela Nynäshamns kommun. Det innebär inte att vi kan eller ska utlova allt till alla eller tömma kommunens resurser. Som alltid har oppositionen mycket mer pengar till allt de önskar utlova än vi som styr och har en ekonomisk verklighet att förhålla oss till.

Annons

Annons

Vi i Alliansen, i den snabbföränderliga och oförutsägbara värld vi lever i, sparar och ansvarsfullt fördelar kommunens medel för att kunna balansera Nynäshamns ekonomi – på lång sikt. Det är tack vare den goda ekonomiska hushållning som vi haft de senaste fyra åren som vi har kunnat tillföra pengar till kärnverksamheterna under 2023.

Sist påminner vi Socialdemokraterna om den uppförandekod vi gemensamt kommit överens om och den femte punkten som heter ”Äga vårt samtalsklimat. Där står det till exempel: ”Det är bara vi som är förtroendevalda som kan avgöra hur vårt politiska samtalsklimat är.”

Vi är en Allians för Nynäshamn och inget annat, att som Socialdemokraterna sänka sig till en så låg nivå som att kalla oss för ett ”blå-brunt styre” är varken klädsamt eller värdigt ett politiskt parti 2023.

Marcus Svinhufvud (M), kommunstyrelsens ordförande

Maria Gard-Günster (C), samhällsbyggnadsnämndens ordförande

Mikael Persson (L), barn- och utbildningsnämndens ordförande

Antonella Pirrone (KD), näringslivs- och arbetsmarknadsnämndens ordförande

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan