Annons

Annons

Annons

Läsartext
Mäktig konsert av välljudande 50-åring

Kyrkokören i Ösmo höll en jubileumskonsert.

Detta är en läsartext.

Jubileumskonserten. Foto: Max Möllerfält

Annons

Året var 1973. Ösmo församling hade ingen kyrkokör. Men i och med att Mårten Wik kom till församlingen, startades en kör, som idag vuxit sig stor och proffsig.

I oktober 1973 kom cirka femton glada damer och herrar till församlingshemmet i Ösmo. Alla med stort intresse och förväntan på att få starta en kyrkokör. Dessutom var alla stämmorna representerade och det var ju en förträfflig början. Mårten Wik var en kunnig organist och körledare och gick till verket med stor nit.

Annons

Annons

De flesta medlemmarna, som vi nu blev, hade tidigare sång- och körvana, så allt fungerade ända från början.

Körens första ”riktiga” framförande skedde den första advent 1974. Då hade dessutom införskaffats gröna fina kåpor, som bars med stolthet av oss alla, det blev ju enhetligt och fint. Måste också få nämna, att framförandet fick mycket rosor i lokalpressen!

Idag, 50 år senare, har kören vuxit och blivit en kör som man verkligen vill hylla för sin otroliga styrka och kunnande. Nu leds den av Katarina Rudérus och Unni Eriksdotter. Kören har även fått namnet Ösmo-Torö Kyrkokör.

Programmet vid konserten var ett urval av de sånger som medlemmarna själva valt. Alla röster gav allt, helt underbart!

I ett litet avbrott mellan sångerna berättade kyrkoherde Mourath om musikens värde för oss alla. Han delgav oss även körens historia under de 50 åren.

Det var en vacker vårkväll – pingstafton 2023.

Anna Möllerfält

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan