Annons

Annons

Annons

Insändare
Kommunens nya simhall borde ligga vid Nickstabadet

En insändarskribent föreslår att den nya simhall som planeras i Nynäshamns kommun ska placeras nära Nickstabadet.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

När Nynäshamns kommun ska bygga en ny simhall bör man inte göra misstaget att placera den i Ösmo, menar insändarskribenten.

Bild: Helene Skoglund

Annons

Nynäshamn tappar i rankningen över vilka kommuner som det är bäst att bo i och det är hög tid för kommunen att vara självkritisk.

Kommunen har ett unikt läge, med närhet till hav, skog och natur på ett enastående sätt och dessa komponenter är högt eftertraktade hos människor idag. Det måste finnas driv i en kommun, en lust att skapa förutsättningar för inflyttning, effektivitet och kreativitet.

Annons

Några elementära förslag på kreativitet är bland annat att satsa på:

Annons

En stor och bra simhall med adekvata öppettider. En simhall ska inte vara placerad i Ösmo, och det torde alla vara införstådda i vid det här laget. En simhall ska inte ligga på ett asfalterat busstorg. En sim- och träningsanläggning kan med fördel placeras vid Nickstaviken. Riv den gamla vattenrutschbanan, och bygg en ny simhall som integreras väl i miljön.

Sträckan mellan Hamnviken och Lövhagen är det dags att ta tag i och påbörja en kreativ översiktsplan för byggande av unika bostäder. Skapa förutsättningar för människor att både bo och leva i direkt samklang med naturen. Tänk utanför den beryktade boxen. Med dessa hus i olika storleksformer kan såväl hönshållning, egna odlingar och gemenskap vara framgångsfaktorer. Givet ska husen vara helt miljöanpassade. Detta skulle definitivt leda till en omedelbar hög inflyttningsvilja till kommunen.

Utveckla också kulturdelen, skapa fler bussförbindelser till Stockholm, bygg cykelvägar. Se framåt, skapa värden och pitcha Nynäshamn.

Örat mot marken

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan