Annons

Annons

Annons

Insändare
Särskilt bra för Nynäshamn att Sverige går med i Nato

Kommunalrådet Marcus Svinhufvud (M) skriver i en insändare att Nynäshamns geografiska läge gör att det är extra bra för kommunens invånare att Sverige går med i Nato.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Marcus Svinhufvud (M) är ordförande för kommunstyrelsen i Nynäshamn.

Bild: Helene Skoglund

Annons

Regeringens hårda och målmedvetna arbete har gett resultat. Samtliga Nato-länder har nu gett besked om att de säger ja till Sverige. Det är som vi moderater alltid har sagt, hårt arbete lönar sig.

Det här är bra för Sverige och det är särskilt bra för Nynäshamn. Därför vill jag som kommunstyrelsens ordförande framföra mitt starka stöd för Sveriges medlemskap.

Annons

Nynäshamns fantastiska läge är i det allra mesta en välsignelse. Men samma läge som ger oss såväl handel som livsglädje gör oss även mer utsatta om det skulle bli krig på Östersjön.

Annons

För 300 år sedan fick Nynäshamn uppleva fientliga truppers landstigning. Nu ser vi till en gång för alla att det aldrig sker igen.

Fördelarna med Nato stannar dock inte vid det fredsbevarande. Även om Natos civila samverkan inte fyllt lika många spaltmeter som artikel 5 på sistone så är det minst lika viktigt.

Som medlem kommer Sverige, och Nynäshamn, att ingå i ett aktivt partnerskap för demokrati, frihet och gemensam trygghet. Den utökade civila beredskapen som vår kommun på Alliansens initiativ bygger upp kommer nu att stöttas upp av världens största försvarssamarbete. Tillsammans stärker vi hela samhällets motståndskraft genom att dela erfarenheter, material, personal och underrättelseinformation.

Att vi nu blir medlemmar i Nato gör alltså inte bara Sverige bättre rustat för att hantera hot och utmaningar. Det främjar också vår kommuns säkerhet och välfärd. Skulle det otänkbara hända och en fiende åter skulle försöka landstiga i vår kommun, då står vi Nynäsbor sida vid sida med hela den fria världen.

Det är jag stolt över.

Marcus Svinhufvud (M), kommunstyrelsens ordförande

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan