Annons

Annons

Annons

Insändare
Socialdemokraterna missbrukar de demokratiska verktygen

Annie Östlingsson (M) riktar i en insändare kritik mot Socialdemokraterna.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Annie Östlingsson (M).

Bild: Kristina Laitinen

Annons

Svar på insändare från Pontus Platemark (SSU), som publicerades i NP den 22 juni.

Jag förstår att SSU inte offentligt vill kännas vid det lokala moderpartiets missbruk av viktiga demokratiska verktyg men det är faktiskt så att flera framträdande S-politiker erkänt att överklaganden och återremitteringar skett i syfte att förhala.

Flera lokalpolitiker från S, inklusive gruppledare i nämnder, har också försökt sprida misstro mot kommunen i kommentarsfälten på Nynäshamns kommuns facebooksida. Det är minst sagt anmärkningsvärt att SSU inte sakligt kan bemöta detta mer än med en mening om att det är allvarliga anklagelser. Vilket är sant, för att det är allvarliga övertramp.

Annons

Annons

Jag tycker att Socialdemokraterna i Nynäshamn ska fundera över sin roll som oppositionsparti. Den 26 mars 2018 publicerades i NP en insändare av Roland Junerup (nu S gruppledare i socialnämnden) om vikten av att inte skada förtroendet för kommunen. Den borde S damma av och läsa.

Om ni nån gång i framtiden åter får väljarnas förtroende, vill ni då att den nya oppositionen använder samma fulspel mot er?

Eller menar ni allvar med att ni vill höja debattklimatet? Jag hoppas på det senare. Därför vill vi gärna träffa SSU för en seriös debatt och diskussion om hur vi kan förbättra kommunen. Vi i MUF är alltid redo att stå upp för ett Nynäshamn på rätt väg.

Annie Östlingsson, ordförande, MUF Nynäshamn

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan