Annons

Annons

Annons

Insändare
”Tillgängligheten till Kvarnängen måste förbättras”

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Kommunen behöver underlätta för barn och unga att ta sig till sina idrottsaktiviteter, skriver Terje Klausen, ordförande Nynäshamns Tennisklubb/Kvarnängengruppen.

Kvarnängens IP i Nynäshamn.

Bild: Linn Anglerfjord

Annons

Från att ligga lite avsides kommer Kvarnängen i samband med Källberga och utbyggnaden av Ösmo att ligga synnerligen centralt i tätorten. Därav är det dags att damma av fastighets- utvecklingsplanen för Kvarnängen från 2012.

Annons

I det första steget bör man förlänga cykelvägen från Älgviken via gamla Nynäsvägen hela vägen till busshållplatsen vid gymnasiet. Den befintliga cykelvägen bakom gymnasiet är dåligt upplyst och ej underhållen, vilket gör att man drar sig för att ta den vägen, speciellt under den mörka perioden av året.

Vidare bör man underlätta möjligheten till att ta sig till ridklubben. Om man tittar lite närmare på utvecklingsplanen ser man även ett inritat badhus som tillsammans med fler idrottshallar sätter Nynäshamn på kartan som en kommun som prioriterar idrott och skola.

Genom förbättrad tillgänglighet och förädling (se fler hallar) kan barnen idrotta tidigare efter skolans slut vilket är fördelaktigt. Man kan även se en ytterligare utveckling där man utöver idrott erbjuder läxläsning och andra fritidsaktiviteter för att motverka stillasittande och social isolering.

Terje Klausen, ordförande Nynäshamns Tennisklubb/Kvarnängengruppen

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan