Annons

Annons

Annons

Nynäshamn

Insändare
Solander (MP): ”Senaste årens klimatförändringar lämnar ingen oberörd”

Emma Solander (MP) skriver i en insändare att hon önskar att miljö- och klimatarbete prioriteras mer i Nynäshamns kommun. Hon skriver också att hon lämnar politiken.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Emma Solander (MP) jobbar vidare inom partiet men lämnar kommunpolitiken.

Bild: Privat

Annons

Med en stark framtidstro på att människan är smart och kommer ta sitt ansvar för ett hållbart samhälle, för naturen och djuren, tar jag några kliv både uppåt och tillbaka de närmaste åren.

Jag kommer arbeta med kommunikation och organisationsutveckling inom Miljöpartiet både lokalt, regionalt och på riksnivå. Jag kommer också att studera inom ämnet “Affärsutvecklare inom hållbarhet” i två år som jag anser ligger rätt i tiden.

Annons

Annons

Jag ser framöver ett Nynäshamns kommun som ligger i framkant när det gäller miljö- och klimatarbete efter nästa val. Detta måste prioriteras mycket högre än vad som sker idag. De senaste årens klimatförändringar lämnar nu ingen oberörd och en allmän rädsla breder ut sig inför framtidens utmaningar.

Det behövs ett regeringsskifte på både riks- och kommunalt plan för att Miljöpartiets politik ska ge resultat. Jag blir dock glad när jag inser att företag oavsett regering är mer intresserade av hållbara alternativ och lösningar än vad politiska företrädare är. Tur att det finns forskare, experter och fler kunniga människor än oss förtroendevalda politiker, som på vissa håll mest verkar intresserade av höga löner och lite verkstad.

Nu krävs dock en regering, regioner samt kommuner som ligger i framkant och ger dessa företag de bästa förutsättningarna inför framtidens utmaningar såsom ovädret “Hans” som hälsat på Sverige i sommar.

För mig personligen gör jag bättre nytta för samhället om jag lämnar alla forum såsom kommunstyrelsen och kommunfullmäktige till exempel, och istället satsar all min energi på att Miljöpartiet ska få större inflytande till nästa val.

Vi ses då!

Emma Solander, Miljöpartist i Nynäshamn

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan