Annons

Annons

Annons

Läsartext
Hans Eriksson ny pastor i Equmeniakyrkan i Sorunda

Detta är en läsartext.

Equmeniakyrkan i Sorunda har under flera år saknat ordinarie pastor. Det har givetvis inneburit begränsningar när det gäller den verksamhet som kunnat bedrivas. Men från och med i höst har församlingen en ny pastor, Hans Eriksson.

Hans Eriksson kommer direkt från en teologisk utbildning vid Enskilda högskolan i Stockholm till pastor. Det här blir hans första tjänst och enligt de regler som gäller för Equmeniakyrkan är det året ett särskilt vägledningsår. Det innebär att Equmeniakyrkan under det året på ett särskilt sätt svarar för stöd till den nyblivne pastorn. Ordinationen kommer sedan att ske vid nästa års kyrkokonferens.

Annons

Annons

Hans Eriksson är uppväxt i Grödinge och känner väl till de trakter där han nu får sin första tjänst. I en gudstjänst i Gudbykyrkan den 3 september kommer han att välkomnas, och även predika. Sorunda församling har sammanlyst sin gudstjänst med välkomstgudstjänsten och Equmeniakyrkans församlingar på Södertörn och andra församlingar är inbjudna till gudstjänsten. I anslutning till gudstjänsten blir det kyrkkaffe och där erbjuds möjlighet att hälsa den nya pastorn välkommen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan