Annons

Annons

Annons

Insändare
Seniorer mår bra av aktiviteter – men då behövs lokaler!

Agneta Tjärnhammar och Inez Granström i SPF Seniorerna Moringen skriver i en insändare att hela samhället blir vinnare om seniorer håller sig aktiva. Men då behövs lokaler där de kan träffas.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Kultur, underhållning, träning och gemenskap är viktigt för att äldre personer ska hålla sig friska. Då behövs lokaler där de kan träffas.

Bild: TT

Annons

SPF Seniorerna Moringen är politiskt och religiöst obunden förening, står klart och tydlig i våra stadgar, som även gäller övriga ideella föreningar. Vi har nästan 600 medlemmar, vi ökar konstant och många är dessutom nyinflyttade till vår fina kommun.

Men tyvärr så brottas vi och andra föreningar med att våra lokaler inte räcker till, är ingen nyhet och så har det alltid varit.

Annons

I alla medier; tidningar, TV/radio så påminns vi dagligen om hur viktigt det är med aktiviteter och att kunna mötas i olika rum och sammanhang. Men tyvärr så är samlingslokaler ett mycket stort problem för oss.

Annons

Vi söker ständigt med ljus och lykta efter lokaler där vi kan ta emot fler än 100 medlemmar varje gång vi har våra medlemsaktiviteter och våra månatliga träffar.

Vi är inte heller ensamma om att söka efter större och ändamålsenliga lokaler.

Vår fina möteslokal på Hantverkargården börjar bli för trång för våra sammankomster, men vi försöker att lösa detta på alla möjliga sätt så att alla får möjligheten att komma, men inte hållbart i längden.

Folkets Hus är en bra lokal för olika stora aktiviteter såsom våra årsmöten, men i övriga sammanhang alldeles för dyrbar.

Balders samlingslokal rymmer cirka 125 gäster, vi har hyrt där några gånger men tyvärr saknas det köksutrustningar, termosar, kaffebryggare, AV-utrustning, högtalaranläggning med mera. Dessutom finns inga lediga förvaringsutrymmen som vi kan använda för våra ändamål.

Ett fåtal gånger har vi anlitat de duktiga volontärerna på Balder som ordnat med kaffe med dopp, det fungerar vid vissa tillfällen, men inte vid alla.

Vi ser verkligen fram emot att Balders lokaler blir mer tillgängliga i framtiden, oavsett vem som blir nästa hyresgäst.

Vår största önskan är att någon driftig aktör/företagare som vi har här i kommunen tar över och utvecklar, renoverar, samt öppnar upp restaurangköket med full utrustning, då kan vi kalla detta för en bra och ändamålsenlig samlingslokal. Nuvarande hyresvärden SBB verkar ha fallit i någon slags koma eller törnrosasömn.

Annons

Annons

Seniorens röst är viktig och den kommer aldrig kunna tystas ner, alla pratar om olika projekt som ofrivillig ensamhet, Aktiv+65 med flera, men vad händer sedan? Avsaknaden av ändamålsenliga samlingslokaler finns fortfarande kvar!

För SPF Seniorerna Moringen

Agneta Tjärnhammar, ordförande

Inez Granström, vice ordförande

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan