Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alexandra är redo att tävla i Miss Universe

Miss Universe Sweden – 19-åriga Alexandra Friberg från Stora Vika – är på plats i Moskva för att försvara de svenska färgerna internationellt.

Alexandra Friberg som vann Miss Universe Sweden-tävlingen tidigare i år är nu på plats i Moskva för den stora finalen. Den 9 november avgörs vem som blir Miss Universe.

Tävlingen har flera delmoment, där de 86 deltagarna bland annat visar upp sig i baddräkt, aftonklänning och i intervjuer. Det ingår också en National-Costume-tävling, där Alexandra bär en historieinspirerad guld- och silverglittrande kreation av designern Aviad Arik Herman – med svärd som accessoar – som hon på sin blogg skriver att hon älskar.

På bloggen, som finns på webbsidan missuniverse-sweden.com, berättar Alexandra att det är ett högt tempo i Moskva. Bland annat har hon visat kläder på catwalken under Mercedes-Benz Fashion Week.

Tävlingen under lördagen avgörs av en jury där bland annat Aerosmith-sångaren Steven Tyler och konståkningsstjärnan Tara Lipinski ingår. Galan sänds bland annat i amerikanska tv-kanalen NBC.

Vinnaren ska dagen efter tävlingen fotograferas i en baddräkt i 8 miljoner-kronorsklassen, dekorerad med smaragder, rubiner och diamanter, signerad bad- och underklädesdesignern Yamamay.

Man kan redan nu rösta på sin favorit i tävlingen, på www.missuniverse.com. Den kandidat som får flest röster går vidare till semifinalen direkt.