Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alexandra är redo att tävla i Miss Universe

Miss Universe Sweden – 19-åriga Alexandra Friberg från Stora Vika – är på plats i Moskva för att försvara de svenska färgerna internationellt.

Annons
Alexandra Friberg representerar Sverige.

Alexandra Friberg som vann Miss Universe Sweden-tävlingen tidigare i år är nu på plats i Moskva för den stora finalen. Den 9 november avgörs vem som blir Miss Universe.

Tävlingen har flera delmoment, där de 86 deltagarna bland annat visar upp sig i baddräkt, aftonklänning och i intervjuer. Det ingår också en National-Costume-tävling, där Alexandra bär en historieinspirerad guld- och silverglittrande kreation av designern Aviad Arik Herman – med svärd som accessoar – som hon på sin blogg skriver att hon älskar.

På bloggen, som finns på webbsidan missuniverse-sweden.com, berättar Alexandra att det är ett högt tempo i Moskva. Bland annat har hon visat kläder på catwalken under Mercedes-Benz Fashion Week.

Tävlingen under lördagen avgörs av en jury där bland annat Aerosmith-sångaren Steven Tyler och konståkningsstjärnan Tara Lipinski ingår. Galan sänds bland annat i amerikanska tv-kanalen NBC.

Vinnaren ska dagen efter tävlingen fotograferas i en baddräkt i 8 miljoner-kronorsklassen, dekorerad med smaragder, rubiner och diamanter, signerad bad- och underklädesdesignern Yamamay.

Man kan redan nu rösta på sin favorit i tävlingen, på www.missuniverse.com. Den kandidat som får flest röster går vidare till semifinalen direkt.

Annons