Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Natursköna Ringvägen är alltid öppen

Ett av nynäshamnsbornas absoluta smultronställen är Strandvägen, eller Ringvägen som den kallas. Den strandnära slingan lockar flanörer, cyklister, motionärer och bilister i princip alla tider på dygnet.

Annons
Att gå Ringvägen runt är populärt i Nynäshamn. Den sex kilometer långa Strandvägen kurerar både kropp och själ.

Det finns nog ingen nynäshamnare som inte har gått ”Ringvägen runt”. Den sex kilometer långa Strandvägen används flitigt för motion och rekreation. Fina dagar är här fullt av aktiviteter som vattensporter, picknick och klippbad.

Strandvägen, med sina klippor och vidunderliga utsikt, är nog den plats som de flesta nynäshamnare visar gäster som besöker staden för första gången.

Vägens historia börjar 1908. Då utgjordes den av smala träbroar på klipporna som användes av det fina folket från Stockholm, som kurerade sig på Nynäs Hafsbad. Hit kom kungligheterna Oscar II och Gustav V och andra nobla gäster.

1912 arrangerades de olympiska seglingarna i Nynäshamn. I samband med det byggdes en grusväg som skulle fungera som utkiksplats under seglingarna. I dag är vägen asfalterad.

På vissa ställen ser man tidens tand, som fundamentet till Strand restaurang som under årtionden var ett välbesökt sommarnöje. I dag står där ett av de träningsredskap som har placerats på attraktiva platser längs vägen. Här kan man träna i lugn och ro till vågornas brus och blicka ut mot horisonten.

Annons