Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Andra raka segern för Kevin Eriksson

Kevin Eriksson tycks vara nästan oslagbar i skandinaviska rallycrossmästerskapet RallyX Nordic. Under helgen körde han ifrån alla konkurrenter i Arvika.

Annons

Snart 20-årige Kevin Eriksson från Ösmo är regerande titelhållare i det skandinaviska rallycrossmästerskapet RallyX Nordic. För några veckor sedan vann han dessutom årets första deltävling i Skövde.

Med andra ord hade Kevin favorittrycket på sig i den andra deltävlingen, som i lördags avgjordes i Arvika. Även om inte allt gick precis som planerat under kvalheaten levde han upp till förväntningarna och tog sig enkelt till final.

I finalen ledde Kevin Eriksson från start till mål. Även om värmlänningen Lukas Walfridson jagade honom från sin andraplacering kunde Kevin ta en klar seger.

–Det var en skön seger men det var ingen lätt resa. Banan i Arvika är svårt att bemästra men till finalen så stämde allt äntligen och då slutade det med vinst, säger Kevin Eriksson.

– Motståndet var tufft när både Lukas Walfridson och Peter Hedström verkligen bjöd upp till kamp.

Nästa RallyX Nordic-tävling avgörs den 28 juni i Strängnäs, som familjen Eriksson betraktar som sin hemmabana. Men innan dess ska han köra en VM-deltävling i Norge den 11-12 juni.

08-587 122 11