Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Angelica Jansson är tillbaka i Sverigetoppen

Angelica Jansson från Sorunda kan återigen titulera sig som Sveriges bästa lerduveskytt. Under SM-tävlingen i Katrineholm förra helgen sköt hon bäst av samtliga deltagare.

2011 var året då Angelica Jansson vann sitt första SM-guld i lerduveskyttets skeetdisciplin.

Sedan dess har hon blivit mamma för första gången innan hon gjorde SM-comeback 2015. Då slutade hon på den retsamma andraplatsen efter ett sudden death-drama mot den tidigare OS-deltagaren Therese Lundqvist.

I år är 43-åringen från Sorunda åter Sveriges bästa skeetskytt. När finalen avgjordes i Katrineholm förra helgen kunde ingen matcha hennes prestation.

– Det är jätteroligt! Det här gör att jag har fått blodad tand, säger Angelica Jansson.

Förutom en tuff finalmotståndare i Rebecka Johansson var det varma vädret också en faktor att ta hänsyn till.

– Det var tufft. Jag hade lite vätskebrist och fick dricka väldigt mycket. Många sköt nog därför aningen sämre än normalt under SM, säger hon.

Men Angelica Jansson höll sig i schack och sköt hem segern. Faktum är Katrineholm tycks vara en favoritplats att skjuta på eftersom hon 2011 vann sitt första SM-guld just där.

– Jag hade någonstans hoppats på en seger här igen men samtidigt har jag inte skjutit lika mycket som jag gjorde före föräldrauppehållet.

Inför pågående säsong satsade hon mot EM i Lonato i Italien. De planerna ändrades när förbundet valde att inte skicka något lag, utan endast en individuell skytt. Då föll valet på Therese Lundqvist, eftersom hon är med i SOK-gruppen.

– Det är bara att spotta i nävarna och ta nya tag och bevisa att de ska skicka mig kommande år.

EM avgörs varje år och VM avgörs varje OS-fritt år. Det innebär att Jansson nästa säsong kan ta medalj både i EM och VM. Försäsongsträningen kommer att vara viktig i förberedelserna inför 2017.

När säsongen tar slut i september påbörjas satsningen mot nästa säsong. Och efter SM-guldet och den ”blodande tanden” kommer hon att öka träningsmängden.

– Eftersom min son börjar bli större nu är det enklare att komma iväg och träna.

– På försäsongen handlar det mycket om mentalträning och fysträning. Jag tycker det är viktigt att ta ett break och inte skjuta alls under en period. Men det betyder inte att man ska lägga sig på latsidan.

Övriga detaljer som kan korrigeras under försäsongen är vapnet.

– Många passar på att ändra på vapnet om man vill justera kolven eller dylikt.

Men innan försäsongsträningen börjar ska hon njuta av sitt SM-guld.